Aşağıdaki metni tamamlayan bir hikaye yazınız. Hikayenize uygun bir başlık koymayı unutmayınız.

Bu bölümde tamamlamanız için verilen hikaye etkinliği: Aşağıdaki metni tamamlayan bir hikaye yazınız. Hikayenize uygun bir başlık koymayı unutmayınız. Başlık: Hayata Küsmeyen Mustafa.

Hava çok sıcaktı. Canım sıkılıyordu. İşsiz güçsüz oturmak, yaşamaya çalışmak zoruma gidiyordu. Ben böyle düşünürken birden acı bir fren sesi ile bir araba evimizin önünde durdu. Benim kafamda kurmaya başladığım hayallerde o anda yok oldu. Gerçek hayatım bundan sonra başladı. Arabadan inen adam, Mustafaaa! diye bana sesleniyordu.

Ben birkaç hafta önce yaptığım başvurunun olumlu sonuçlanacağını, Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışan bir mühendis olmayı hayal ederken arabadan inen adamın tercihlerine yerleşemedin, çok üzgünüm demesiyle neye uğradığımı şaşırdı. Bir yıldır sınava hazırlanmıştım, kendime bu sefer olacak diye güveniyordum. Ama aldığım olumsuz haber hayallerimle birlikte dünyamı başıma yıktı. Bu adam postacı olarak görevini yapmıştı ama böyle kötü bir haber beklemiyordum. Şimdi yine işsiz güçsüz yaşamaya devam etmek durumunda kaldım.

Mühendis olarak atanamamak beni olduğu gibi ailemiz de derinden üzmüştü. Babam da dört gözle atanmamı bekliyordu. Bu yaşıma rağmen, üniversite okuyup da işsiz kalmak hepimize ağır geliyordu. Şimdi ne yapacağımı bilmiyordum. Birkaç güç bu üzüntüyle kafam karışık bir halde geçti. Sonra iyice düşündüm. Böyle işsiz güçsüz nereye kadar, mutlaka çalışmak zorundayım, dedim kendi kendime. İnşaata amele olarak çalışmak bile artık bana uzak gelmiyordu. Çok uğraştım, çok çalıştım ama olmadı diye hayata hepten küsmeyi de doğru bulmuyorum.

Acı zulüm çalışacağım, hak ederek para kazanacağım diye kendime söz verdim. O günden itibaren önüme çıkan iş fırsatlarını değerlendirdim. Şimdi bir inşaatta altı aydır çalışan biriyim. Evet çok yorucu oluyor, ama artık para kazanıyorum, eve ekmek götürebiliyorum. Bunun verdiği mutluluğu daha önce hiç tatmamıştım. Bu sene yine KPSS'ye gireceğim. Gündüzleri inşatta çalışırken akşamları da youtube kanallarından ders anlatımları izliyor, inşaata olmadığı zamanlarda boş vakitlerimde bolca soru çözüyorum. Azmimi yitirmedim, hiçbir şey için geç olmadığına inanıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski