Türk'ün Özü Akif'in Sözü Konulu Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek Türk'ün özü, Akif'in sözü konulu kompozisyon yazısı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Mehmet Akif, Türk milletinin bağrından kopmuş gelmiş, yüreği vatan sevgisiyle dolup taşmış ismi hiçbir zaman unutulmayacak bir vatan şairidir. Mehmet Akif Ersoy her vatandaşımızın örnek alması gereken tarihi bir şahsiyettir. O'nun milletine bağlılığı, vatanımıza olan büyük sevgisi İstiklal Marşı'nın dizelerinde hayat bulmuştur.

Akif'in sözü içinde kahraman milletimizin kurtuluş mücadelesi verirken kanının son damlasına kadar vatan topraklarını savunan, esareti asla kabul etmeyen Türk milletine ithafen yazılmış İstiklal Marşımızdır. Her karış toprağı cennetten bir köşe olan vatan topraklarımız Türk milletimiz için çok kıymetlidir. Bu topraklara düşman ayak basmasın diye verdiğimiz mücadele İstiklal Marşında Milli şairimiz Akif tarafından nakış nakış işlenmiştir.

Akif'in sözü bastığımız toprakların altında vatanımızı düşmana vermemenin huzuruyla yatan şehitlerimizin kahramanlık destanını anlatır. Türk'ün özünde tarihten beri gelen bir özgürlük anlayışı var. Mehmet Akif özgürlük anlayışını kendi sözüyle İstiklal marşında milletimizle can-ı gönülden buluşturan bir milli şairdir.

Sonuç olarak Akif deyince her Türk evladının aklına coşkuyla okuduğumuz, her dizesinde bağımsızlığın ve vatan sevgisinin vurgulandığı milli marşımız gelir. İstiklal marşı şehitlerimizin, bu vatanın özgürlüğü için düşmana karşı koymanın, milli mücadele döneminde milletçe çekilen sıkıntıların en anlamlı ispatıdır. Bu tarihi belge niteliğindeki çok kıymetli marşımızı Türk milletine armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u büyük bir saygı ve minnetle yad ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski