Dirsek Çürütmek Kompozisyon

Bu bölümde sizlere fikir vermek amacıyla dirsek çürütmek deyiminin anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon içeriğini kısaca yorumlayacağız.

Bir işe uzun bir süre çalışmak ve tecrübe edinmek o işte dirsek çürütmek anlamına gelir. Yani işinizde çok emek verdiğinizi, yıllardan beri bu alanda dur durak bilmeden çalıştığını anlatmak için bu deyim kullanılır.

Mesela herhangi bir branşta çok uzun zamandır çalışan biri yıllar sonra bu konuda iyice uzmanlaşmış oluyor. Hani ben bu yolda boşuna saç ağartmadım derler ya, durum biraz ona benziyor. Ben bu işe yıllarımı verdim, eskiden beri bu işte çalışıyorum, edindiğim tecrübe çok büyük anlamında dirsek çürütmek deyimi kullanılır.

Genellikle okuyan insanların okuduğu alanda çok emek vermesi, bilgisini artırmak için uzun bir süredir çalışması için karşımıza çıkan dirsek çürütmek deyiminin anlamında büyük bir emekle karşılaşıyoruz. Emek söz konusu olunca kişin okumak, kendini geliştirmek, sınavlara yoğun bir bir şekilde hazırlanmak gibi konular aklımızda çağrışım yapar.

Kısaca özetlemek gerekirse eğitim alanında çokça karşılaştığımız dirsek çürütmek deyimi, ilim yolunda çalışmayı, durup dinlenmeden emek vermeyi, çok uzun bir süre bu yolda yürümeyi aynı zamanda bilgisini artırıp eğitim, ilim, okuma anlamında eski halinden çok daha iyi bir hale gelmek için didinmeyi anlatan bir deyimdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski