Emek, tembellik ve çalışkanlık kelimelerinin size çağrıştırdıklarıyla ilgili bir konuşma yapınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız konuşma metninin sorusu: Sınıfınızda emek, tembellik ve çalışkanlık kelimelerinin size çağrıştırdıklarıyla ilgili bir konuşma yapınız.

Kimse sorsanız her insanın gözünde emeğin kıymeti çok büyüktür. Emek bambaşka bir anlam ve değer taşır. Bir şey için harcadığınız emek ona her şeyinizi vermek demektir. Bu uğurda gücünüzü sonuna kadar kullanırsınız., ne gerekiyorsa yaparsınız. kendinize ayıracağınız vakti o iş için emek harcayarak geçirirsiniz. Bu emeğin de karşılığı almak istersiniz. Şayet verdiğiniz emekler boşa giderse o zaman canınız çok yanar.

Tembellik konusuna değinirsek tembelliğin bir insan için gözden düşürücü bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.Tembellik etmek kişiye hiçbir şey kazandırmayacağı gibi insanın içinde bulunan çalışma duygusunu yok eder. Aslında tembelliğin kişiye zarar veren zehirli bir huy olduğunu söylesek yanlış olmaz. Bizler tembelliği bir kenara bırakıp parlayan bir yıldız olmak için çalışmalıyız. İnsan çalıştıkça yenilenir, moral bulur, kendine gelir. Oysa tembellik kişiyi karanlık bir kuyuya götüren yanlış bir düşüncedir.

Çalışkanlık ise insanlara her zaman fayda sağlayan iş yapma hevesinin çok olmasıdır. İnsan çalışkan olursa her işi öğrenebilir, her şeyi yapabilecek düzeye gelebilir. Çalışkanlık kişiye büyük kazançlar getirir. Çünkü ortada bir uğraş vardır. Bu uğraş boşuna değildir. Bir amaç etrafında çalışırsınız, istediğinizi bu sayede elde edersiniz.

Kısacası çalışkan olmak emeğini ortaya koymak demektir. İnsan bir isteği için emek harcıyorsa mutlaka bundan kazanç elde der. Hiçbir emek asla zayi olmaz. Tembellik edersek kaybeden biz oluruz ama çalışkan olursa o zaman her şey lehimize döner. Bundan dolayı hayatta gerçekleştirmek istediğimiz ne varsa o anlamda çabamızı, emeğimizi ortaya koymalı, çalışkanlık göstermeliyiz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski