Terazi Var, Tartı Var Her Şeyin Bir Vakti Var Kompozisyon

Bu sayfadaki metni araştırırken terazi var tarı var, her şeyin bir vakti var sözü ile ilgili kompozisyon konusunda yeteri kadar fikir alabilirsiniz.

Terazi ve tartı, her şeyde bir ölçü olduğunu ifade ederken her şeyin bir vakti var ifadesi de yapılacak her işin uygun bir zamanı olduğunu demek istiyor. Dolayısıyla bir şey yaparken ölçüsüzlük etmeliyiz. Her şeyin nizamına, ölçüsüne dikkat etmemiz gerekiyor. Vaktinde yapılmayan bir iş de ileride başımıza sıkıntı açabilir. Bu nedenle işlerimizi en uygun olan zamanda yapmak daha doğrudur.

Mesela biz bazı davranışlarımızda aşırıya kaçarız. Aşırılık da bir yerde tepki almamıza neden olacağı gibi bizi zarar uğratan istenmeyen tutumlardan biridir. Ölçüyü aştığımız her hareket olumsuz netice verecektir. Belki diğer insanlarla aramız açılacak, belki işimiz bozulacak, belki de bir şeylere zarar vereceğiz. Oysa bütün işlerin ölçüsüne dikkat ederek iş yaptığımızda bundan güzel sonuçlar alırız. Ölçüsüzlük konusunda örnek verecek olursak bazen yakın gördüğümüz insanlara yaptığımız şakanın dozunu kaçırırız. Bu durum karşısında hiç beklemediğimiz bir teki alabiliriz. Yine bir iş için uygulanan kuvvet ayarında olmalıdır. Gereğinden fazla kuvvet ölçüyü aşmak demektir ki bu işi bozar.

Her şeyin bir zamanı var sözü çok manidardır aslında. Mesela askerlik yirmili yaşlarda yapılması gereken çok önemli vatani bir görevimizdir. Erkekler olarak bu görevimizi o yaşlarda tamamlamak gerekiyor. Daha sonra yaparım deyip askerliği tecil ettirirsek yani ertelersek bu yük ileriki yıllarda yakamıza yapışıp kalır. En iyisi bir şey için hangi zaman dilimi uygunsa o anda onları yapmaktır. Böylece sonradan kafamız da rahat eder, üzerimizden bir yük kalkmış olur.

Sonuç olarak bir iş hangi zamanda yapılmaya daha uygunsa o zaman harekete geçmeliyiz. Ertelenen bir şey sonraki zamanlar bizim için sırtımızda kambur gibi durup kalır. Ölçüsüzlük de yine bize zarar veren, insanlarla ilişkilerimizi zedeleyen, bir şeylerin kırılıp dökülmesine yol açana olumsuz bir tutumdur. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde karlı çıkarız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski