Yokuş Çıkmak Zordur Ama Manzara Tepeden Seyredilir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek yokuş çıkmak zordur ama manzara tepeden seyredilir sözü ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edinebilirsiniz.

Yokuş, alttan yukarı doğru eğimli bir arazi demektir. Bu yokuşu tırmanman insanlar için gerçekten çok yorucu olmaktadır. Fakat dayanıp da çıkmayı başarırsanız en tepede karşınıza çok güzel bir manzarayı görme imkanına kavuşursunuz. Manzarayı seyretmek demek hoşa giden bir durumu ifade eder. Bu da insanların gerçek hayatta iyi yerlere gelmesi şeklinde düşünülebilir.

Yokuş çıkarken belki bitkin düşeriz, dizlerimizde derman kalmaz. Bu yorgunluğun etkisiyle nefes nefese kalırız fakat yukarıda bizi bekleyen çok güzel bir görüntü olacaktır. Tepeden baktığınızda her yer ayaklarınızın altında olur. Bu eşsiz ve güzle manzarayı görmek sadece yokuşu başarıyla tırmananların ulaşacağı bir güzelliktir. Hani bazı manzaraları seyrederken seyrine doyum olmuyor deriz. İşte bu manzarayı görmek için de biraz çaba harcamak, yorulmak ve bu yolda enerjimizi harcamak gerekiyor.

Gerek hayatta bizim için yokuş gibi görünen her şey yaşadığımız zorluklar demektir. Bu zorluklara katlanmak sonunda bize rahatlık kazandıracaktır. Sıkıntılar esasında yokuşa benzemektedir. Bu sıkıntıları aşmak için ne yaptığımız çok önemlidir. Gayret edip de çalışırsak, sıkıntıların üstesinden geliriz ve en sonunda sevineceğimiz bir güzelliğe ulaşırız.

İşin başka bir boyutu manzara olarak anlatılmak istenen kazanacağımız başarılardır. Başarıları elde etmek için de yokuş olarak kastedilen çaba ve çalışmayı elden bırakmamak gerekir. Ulaşmak istediğimiz bizi mutlu edecek nokta başarının kendisidir. Hiçbir başarı da rahatça kazanılmaz. Bu anlamda bir çalışmamız olmalı, çabamızı sonuna kadar sürdürmeliyiz. Yoruldum deyip de çalışmayı bırakmamalıyız. İnsan azmedince yorulsa, da zorluk çekse de sürekli çalışır ve hak ederek güzel bir noktaya gelir. Bu konuma geldiği andan itibaren de her şey elinin altında olur. Yani rahat bir hayat onu bekliyor olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski