Atmosferin önemi ve hava kirliliğinin nasıl önleneceği konularında arkadaşlarınızla konuşunuz.

Bu bölümdeki metni inceleyerek atmosferin önemi ve hava kirliliğinin nasıl önleneceği konularında arkadaşlarınızla konuşunuz etkinliği için fikir edinebilirsiniz.

Güneşten gelen zararlı ışınları tutan atmosfer yaşamımız için gerekli olan gazları içinde bulundurmasından dolayı çok önemlidir. Aynı zamanda atmosfer sayesinde dünya aşırı ısınmadan ve aşırı soğumadan kurtulmuş oluyor. Yağış, rüzgar, kar, yağmur gibi meteorolojik olayların görülmesini sağlayan da atmosfer olunca atmosferin canlı yaşamı için ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla atmosfer bizim yaşamımız için koruyucu brş tabaka görevi görüyor.

Atmosfer olmasaydı dünyada yaşam adına bir ize rastlanmazdı. Yani hepimiz de sağ salim yaşıyorsak, hayata tutunuyorsak bu atmosferin etkisidir. Bu nedenle atmosfere zarar verecek herhangi bir şey yapmamalıyız desem de zararlı gazal, beşeri faaliyetler sonucu karbon salınımı artıran yine biz insanlarız. Kendi yaşamımızı hava kirliliğine yol açan şeyler yaparak kendi elimizle tehlikeye atıyoruz. Buna bir dur demek lazım diye düşünüyorum.

Hava kirliliği arttıkça atmosfer de bundan olumsuz etkileniyor. Bu sa temiz hava ve soluduğumuz oksijen açısından tehdit anlamına geliyor. Hava kirliliğinin nasıl önleneceği konusunda ise yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak, enerji tüketimini azaltmak, sürdürülebilir tarıma yönelmek, atık üretimini ve araç emisyonlarını azaltmak, hava kirliliğini azaltacak politikalar uygulamak, toplu taşımaya ağırlık vermek gibi faaliyetler aklıma geliyor.

Sonuç olarak atmosferin koruyucu özelliğini, sürdürmesi için hava kirliliğini azaltmak gerekir. Bütün bunları göz önünde bulundurup hava kirliğine yol açan işleri en aza indirmek bizim elimizdedir. Hiçbir şeye aldırış etmeyip tüm hızımızla havayı kirletmeye devam eden şeyler yaparsak bu durum dünya üzerindeki yaşamı tehdit eder. Her canlı bu olumsuz durumdan doğrudan etkilenir. Dolayısıyla aklımızı başımıza almalı, havanın temiz kalması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski