Emek Verenin Hakkı Alın Teriyle Kazanılanın Değeri Büyüktür Bilgilendirici Metin

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Emek verenin hakkı alın teriyle kazanılanın değeri büyüktür sözü ile ilgili bilgilendirici metin yazınız.

İnsan bir şeye emek verdiğinden hak ettiği karşılık da büyük olur. Çünkü o kişi birçok sıkıntı çektim, zorluğa katlandım, bunun karşısında hakkım da büyük olmalı diye düşünür. Gerçekten de emek vermek öyle basit bir iş değildir. Bazen günlerce, haftalarca bir şey için emek verirsiniz. Ailenize bile vakit ayıramazsınız. Akşam eve geldiğinizde yorgunluktan ağzınız açık kalır, oracıkta uyuyakalırsınız. Bütün bunlar emeğin aslında insanı ne kadar halsiz düşürdüğünü gösterir.

Bir kazançta sizin alın terinizin olması o kazancın değerini büyütür. Eğer hiç çabanız olmasa, alın teriniz olmasa o zaman kazandığınız her neyse bunu pek önemsemezsiniz. İnsan kendi alın teri olmayan bir şeyi önemsiz görür anacak zorlu şartlar altında dinlenmeden alın teri dökerse o zaman bu kazanç her şeyden çok daha kıymetli bir anlam taşır. Mesela sayısal loto, milli piyango gibi çekilişler var. Oradan bilet alıp şans eseri bir para kazandınız diyelim. bir başka kişi de zorlu soğuk günlerde sabah erkenden kalkıp inşatta zahmet çekerek çalışıyor ve buradan para kazanıyor. Şimdi bu iki yoldan kazanılan paranın değeri sizce aynı olabilir mi? Tabii ki inşaat işçisinin zorluklar içinde hem soğukla mücadele edip, titreyerek çalışması hem yorucu işler yapması karşılığında kazandığı para daha değerli olacaktır. Çünkü burada büyük bir emek ve alın teri söz konusudur.

Kısaca belirtmek gerekirse alın teri ve emeğin insanların gözünde ayrı bir önemi vardır. Bu yüzden insanlar hakkıyla çalıştığında hak ettiğinden eksik bir şey alırsa burada haksızlığa uğradığını düşünür ve hakkını sonuna kadar arama yoluna gider. Çünkü hayatından, sevdiklerine ayıracağı vakitten çalıp kendini işine adamıştır. Bu yolda zahmet çekip ter dökmüştür. Bunun anlamı da elbette çok büyük olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski