Çalışmak İnsanın Elindeki Hazineyi Ortaya Çıkaran Anahtardır Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni araştırıp incelerken çalışmak, insanın elindeki hazineyi ortaya çıkaran anahtardır sözü ile ilgili bilgilendirici metin hakkında kısaca fikir sahibi olacaksınız.

İnsanın elinde aslında çok önemli iki hazine vardır. Bunlar başarı ve kazançtır. Her başarı aslında bir kazanç olarak da düşünülebilir. Başarı hazinesine ulaşmak için bize lazım olan anahtar ise çalışmaktır. Bu anahtardan faydalanmak ve onun önümüzdeki kapıları sonuna kadar açması ve bizi güzel imkanlara kavuşturması çalışmamıza bağlıdır.

Normal şartlarda durduk yerde kimse kimseye bir şey vermez. Bir başarı hiçbir şey yapmadan, çalışma olmadan kendiliğinden elimize geçmez. Bunların anahtarı çalışmak olduğuna göre bizler de kazanmak istediğimiz başarıya ulaşmak adına çalışmalıyız. Başarıyı içi mücevherlerle, altınlarla dolu bir sandığa benzetebiliriz. Bu sandık öyle kendi kendine çalışmaz. Onu açmak için elimizde bir anahtar olmalıdır. Anahtarı alıp sandığın kilit bölümüne geçirip çevirirsek ancak o zaman bu hazineye ulaşabiliriz. İşte çalışmak sandığı açan anahtar gibidir. Biz çalışmaya başladığımızda anahtarı elimize almış oluyoruz. Bunu kullanmak bizim elimizdedir. Hiçbir şey yapmadığımız takdirde başarı önümüze serilmez. ama kolları sıvayıp etkin bir şekilde çalışırsak başarıya layık da oluruz. Dolayısıyla boş oturana, elini taşın altına koymayana kimse bir şey vermez. Bütün başarılar, kazançlar ancak çalışmayla elde edilir.

Çalışan insan bu yorucu işin sonunda bir başarı geldiğini görünce durup düşünür. Demek ki ben çalıştığım için bu başarı geldi, boş otursaydım başarılı da olamazdım, der. Sonuç itibariyle hazine olarak gördüğümüz kazanç kapısı her işte vardır. Biz gayret eder, çalışırsak bu hazine denen kazançları hak ederiz. Yok çalışmazsak o zaman her türlü kazançtan mahrum kalırız. Bunun üzerine düşünüp başarı elde etmek, kazanç sağlamak için çalışmanın çok önemli bir mecburiyet olduğunu anlamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski