Kelimelerin Başarısız Olduğu Yerde Müzik Konuşur Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada kelimelerin başarısız olduğu yerde müzik konuşur sözünde ne anlatılmak istendiği ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir alabilirsiniz.

Günlük yaşantımızda konuşurken kullandığımız kelimeler her şeyi anlatmaya yetmez. Bazen susup müziğin sesine kulak vermek gerekir. Çünkü kelimelerin yetersiz kaldığı zamanlar da oluyor. O anda müzik yaşadığımız yoğun duyguyu, derin üzüntüyü ve acıları tam anlamıyla ifade ediyor. İşte bu yüzden şarkı dinlemek diye bir şey var. Üzgün, tatsız tuzsuz olunca insanlardan kaçıp kelimelerden uzaklaşıp kendimizi müziğin büyülü sesine bırakıyoruz. İşte bunun temel sebebi kelimelerin başarısız olmasıdır.

Müzik bir insan için bazen bir arkadaştan da öte yakındır. Sizi herkesten daha iyi anlayabilir. O anda sesimizi kısıp müziği dinlemeliyiz. Bazen bir müzik dinletisi olur, o an kimse ağzını açmaz. Herkes çalan müzikte kendinden bir şeyler bulur. Herkes susar müzik konuşur. İnsanın konuşurken, kendini ifade ederken, derdini anlatırken en büyük yardımcısı hiç şüphesiz kelimelerdir. Fakat kelimeler her zaman her halimizi anlatmaya yeterli değildir. Kelimelerin başarısız olduğu yerde devreye müzik girer.

İnsan içinde olan biteni kelimelerle ifade eder. Kelimeler iletişim için, halimizi anlatmak için en sık kullandığımız araçtır ancak her şeyi sözcüklerle ifade edemiyoruz. Sözcüklerin de eksik kaldığı, halimizi anlatmakta başarılı olamadığı durumlar olabiliyor. Müzik işte bunun için var diyebiliriz.

Sonuç olarak kelimeler her şeyi anlatmada başarılı olsaydı müzik diye bir alan ortaya çıkmazdı. Ben müziğin bazı konularda bizi anlatırken kelimelere göre daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bir üzüntü yaşadığımızda, dertli müzikler; çok sevineceğimiz bir şey olduğunda ise şen şakrak şarkılar açarız. Çünkü o zamanki yaşadığımız duygu yoğunluğu için kelimeler eksik kalır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski