Yaşadığımız ya da gözlemlediğimiz bir olaydan hareketle haber metni yazalım.

Bu bölümde fikir olması için yaşadığımız ya da gözlemlediğimiz bir olaydan hareketle haber metni yazalım etkinliği için üç ayrı haber metni yazacağız.

İki Kardeşin Azmi

İki görme engelli kardeş okul yıllarında içinde bulundukları durumdan dolayı pek çok sorun yaşadı. Ödevlerini genelde anneleri yapıyordu. Onlar bu durumdan çok rahatsızdı. Okulu seviyorlar, derslerine önem veriyorlardı ama görme problemini kafaya çok takıyorlardı. Babaları onları bir rehabilitasyon merkezine kayıt ettirdikten sonra her şey onlar için yeniden başladı. Orada görme sorunları doğru bir şekilde teşhis edildi. Kendileri gibi olanları görünce olumsuz düşünceden kurtuldular. Bu merkezde tedavi gördüler. Artık üzülmeyip eğitimlerine azimle devam ederek biri okul birincisi, diğeri okul ikincisi olarak başarıyla mezun oldular.

Kaza Geliyorum Dedi

Şehirde öğleden sonra basturan yağışla yollar göle döndü. Meteorolojinin günler öncesinden verdiği uyarıyı dikkate almayan sürücüler zincirleme kazaya karıştı. Yaşanan kaza sonucu 10 kişi yaralandı. Kazalarda can kaybı olmaması yüreklere su serpti. Muhabirimize konuşan tedavi altındaki bir sürücü neye uğradığımızı şaşırdık, yağış bir anda bastırdı. Haberlerde uyarıyı gördüm ama bu kadarını beklemiyordum, ifadelerini kullandı.

Minik Çevre Dostlarının Örnek Davranışı

Kenar mahalle okulunda eğitim gören 3. sınıf öğrencileri ağaç dikerek örnek bir davranışa imza attı. Sınıf öğretmenleriyle birlikte ağaçlandırma çalışmalarına katılan minikler hatıra ormanı oluşturmak için 500 adet fidan dikti. Mikrofonlarımıza konuşan küçük bir ilkokul öğrencisi sözleriyle adeta büyüklere ders verdi. Bu doğa hepimizin, ne kadar çok ağacımız olursa, soluyacağımız hava o kadar temiz olur. Ağaç ülkemizin milli servetidir, ağaç dikelim, çocuklara temiz bir çevre bırakalım diyerek büyüklere önerilerde bulundu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski