Sizce kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtmak amacıyla müziğin dışında neler yapılabilir?

Bu bölümü inceleyip "Sizce kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtmak amacıyla müziğin dışında neler yapılabilir? Düşüncelerinizi kısaca paylaşınız." konusunda görüş alabilirsiniz.

Ben kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtmak için sergi, sportif faaliyetler, kültürel alanda şölenler yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Sergi kültürel ögelerimizin hepsini içine alacak şekilde kapsamlı olabilir. Her bölge için farklı standlar, çadırlar açılarak yerli yabancı herkese kültürel değerler tanıtılabilir. Sportif faaliyet derken de ülkemizin ev sahipliğinde dünya çapında çeşitli spor dallarında turnuvalar, şampiyonalar düzenlenebilir. Yabancı turistler, seyirciler ülkemize bu sayede gelirler. Onlara yemeklerimiz tanıtılabilir.

Yine 23 Nisan Çocuk Bayramı sadece bize has bir bayram olduğu için yabancı ülkelerin çocuklarını ülkemizde ağırlarken onlara bu etkinliklerde kültürel değerlerimize ait halk oyunları, yöresel kıyafetler gösterilebilir.

Gösterileri izlemek için yurt dışından gelenlere tarihi eserlerimiz rehber eşliğinde gezdirilebilir. Bu geziler sayesinde kültürümüzün önemli yapıları olan müzeler, külliyeler tanıtılabilir. Yani müziğin dışında da kültürel tanıtım yapabileceğimiz pek çok olanak var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski