Bir İşi Zamanında Yapmanın Önemini Vurgulayan Öyküleyici Metin

Bu bölümdeki hikaye örneğini incelerseniz bir işi zamanında yapmanın önemini vurgulayan öyküleyici bir metin yazınız konusunda ödevinizi yapabilirsiniz.

İş konusunda gevşekliği huy edinmiş bir kişi vardı. Önüne ne iş çıksa eli ağır olduğu için pek aldırış etmezdi. Kendisine işi zamanında yapmasını söyleyenlere günler torbaya mı girdi, derdi. Bir gün okulda TEKNOFEST yarışması için öğrenci seçimi yapıldı. Bu çocuk da bir öğretmen tarafından üye olarak yarışmaya alındı.

İşin bitirileceği tarih falan belliydi. Hoca bunlarla toplantı yaptı. Proje hakkında bilgi verdi. Her şey kendinize ait olacak, oradan buradan çalıntı olmasın demişti. Herkes elini çabuk tutsun diye özellikle tembihledi. O sıralarda bu çocuk ders aralarında kantinde vakit geçiriyor, okuldan sonra da parkta arkadaşlarıyla gönül eğlendiriyordu. Ancak günler hızla geçmeye devam ediyordu. Bir gün akşam sınıf gurubundan mesaj atıldı. Herkes işini yarına kadar tamamlasın yazıyordu mesajda. Bu çocuk daha projenin tarihi var diye sorumluluklarını yapmamıştı. Şimdi ise nasıl yetiştireceğim diye tutuştu. O gece internetten araştırma yaptı, birçok siteden bilgi aldı. Bunları not etti. Kendince işini yaptığını düşünerek çok geç bir saatte yattı.

Ertesi gün kafası rahat bir şekilde okula gitti. Öğretmen teneffüste proje ekibini toplayıp, onlardan verdiği görevlerle ilgili raporları istedi. Herkes hazırlamıştı. Burak da internetten aldığı yazıları A4 kağıdına geçirmişti. Bunları öğretmene teslim etti.Proje İl Milli Eğitim Müdürülüğüne gönderildi. bir gün sonra okula geri dönüş yapıldı. Diğer projeler kabule edilmiş, bu ekibin projesi internetten kopya alınmış gerekçesiyle iptal edilmişti. Projeyi yürüten öğretmen herkesle yeniden bir araya geldi. Burak'ın işini askıya alması, önemsememesi ve zamanında özgün bir şekilde yazmaması buna neden olduğu için çok üzülen öğretmen Burak'a sinirlendi. Burak da böyle sorumsuz davranıp da işini vaktinde yapmadığı için yüzünü önüne eğdi ama artık her şey geçmişti. O günden itibaren Burak buradan çok önemli bir ders çıkardı. Anladı ki herkes işini zamanında yaparsa işler sorunsuz bir şekilde yürür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski