Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız.

Bu bölümde fikir vermek için üzerinde durduğumuz konu: Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız.

Trafik insan kalabalığı gibi araçların yopun olduğu, sürücülerin başka sürücü ve yayalarla karşı karşıya geldiği bir hareketliliktir. Bu yoğunlukta insanlar arasında gerginlik yaşanması muhtemeldir.

Trafikte bazen ışıkların yanmasından, bazen araç yoğunluğundan sinirlerimiz üst seviyeye çıkıyor. Herkes ben önce gideyim, hızlı gideyim, yolum açık olsun istiyor. Bir de acemi şoförler devrede olunca trafik anında kavga çıkma ihtimali artıyor. Her ne sebeple olursa olsun trafikte sakin kalmalı ve yayalara, diğer sürücülere saygı göstermeliyiz. Trafik kurallarına uymalı, geçiş önceliği kimdeyse onlara yol vermeliyiz.

Trafikte saygılı olduğumuz zaman diğer sürücülerle aramızda bir anlaşmazlık yaşanmasının önüne geçmiş oluruz. Sabırlı olduğumuzda yine sakin kalmayı başarır ve öfkemizi yatıştırırız. Şunu unutmayalım ki trafikte sadece biz yokuz. Herkesin altında araba var, herkes ile gidip geliyor. Çopu sürücünün yetiştirmesi gereken yolcusu olabilir. Aciliyet durumu her sürücü için geçerli olabilir. Bunları göz önüne alarak trafikte bir aksaklık, kaza, dövüş yaşanmaması adına sabırlı ve saygılı olmalıyız.

Araç kullanan her sürücünün kurallara uyma, taşıdığı yolcuların can güvenliğine önem verme sorumluluğu var. Bütün bunlar trafiğin sorunsuz ve düzenli bir biçimde seyri için çok önemlidir. Bu anlamda geçiş üstünlüğü olanlara öncelik vermeli, yayalara saygı göstermeli, trafik kurallarını ihlal etmemeliyiz. Kazalara yol açmamak için aşrı hızdan kaçınmalı, emniyet kemerini takmalıyız. Diğer sürücülerle herhangi bir tartışmaya girmemeli, işimizi düzgün yapmalıyız. Trafikte saygı, sabırlı olma ve sorumluluğa dikkat ettiğimizde fazla sorun yaşamayız ama bu konuları önemsemediğimiz zaman kazaya, yaralanmaya, kavga gürültüye neden oluruz ki bunlar hiç yaşamak istemediğimiz durumlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski