Kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim sözüyle anlatılmak istenen nedir?

Bu bölümde inceleyip kompozisyon oluşturacağınız metnin konusu: Kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim.” sözüyle anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Yazar kitaptaki insanlarla gerçek hayattaki insanlar arasında bir kıyaslama yapmıştır. Kitapta karşısına çıkan karakterler ona daha düzgün, güvenebileceği özellikler göstermiştir. Gerçek yaşamda insanların sahte yüzlerini, yalan dolanlarını, içlerindeki kötü niyeti görmüştür. Bunun için gerçek hayattaki insanlara pek güven duymamaktadır.

Sokaktaki insanlar gerçek yüzünü gizleyen, menfaatlerine göre işine gelene yaklaşan, çıkarı bitince eyvallah diyerek çekip giden insanlardır. Hayatımızda kime güvenirsek yarı yolda kaldığımızı görüyoruz. İnsanların samimiyeti gerçek hayatta sahte bir şekilde önümüze çıkıyor. İşi biten bize sırtını dönüp arkasına bakmadan yoluna devam ediyor. Yani gerçek hayatta insanlar ikiyüzlü, işine geldiği gibi davranan, sırf çıkarları doğrultusunda bize yaklaşan, gerektiğinde kötülük etmekten çekinmeyen tiplerdir.

Yazarın kitaplarda gördüğü kahramanlar daha düzgün bir karaktere sahiptir. Onlarla arasında iyi bir bağ kurmuştur. Onların aklından geçenleri okumaktadır. Kalplerinde olan düşünceleri, niyetlerini bilmektedir. Onlardan bir zarar gelmeyeceğine inanmaktadır. İçlerinde art niyet olmadığını, iyi insanlara olduğunu düşünmektedir. Yazar günlük hayatımızda insanlardan çok çekmiş, onların fırsat eline geçince her türlü kötülüğü yapabildiğini görmüş ve kendine kitaplardaki insanları yoldaş, arkadaş seçmiştir.

Sokakta baktığımız zaman her türlü suç işleniyor, kötülük yapılıyor. İnsanların içinde cani bir taraf var ve bu günlük yaşamda her an ortaya çıkabiliyor. Kitaplarda hayatını okuduğumuz karakterle ise daha temizdir. Sadece işlerine bakıyorlar, kendi sorunlarıyla uğraşıyor, normal insanın yapması gereken şekilde davranıyorlar. Sokak insanı ise kötü davranışlarıyla bizi insanlığımızdan utandırıyor. Bu nedenle kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok seviyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski