Medya Toplumu Yönetir Münazara

Bu bölümdeki münazara metnini incelediğinizde medya toplumu yönetir konulu münazara için fikir alarak kendinizi savunacak duruma gelebilirsiniz.

Toplum olarak hayatımızda medyanın çok etkili olduğunu görüyoruz. Medya toplumun bir konuda harekete geçmesini, önceden sahip olduğunu düşüncesinin değişmesini, oy kullanırken kime oy vereceğini bile yönetiyor. Bizler seçim kampanyalarını çoğunlukla medyadan görerek öğreniyoruz: Medya topluma ne sunarsa bunların hepsi toplumun olaya bakışını yönlendiriyor.

Medya dediğimizde gazete, dergi gibi yazılı medya, TV gibi görsel medya ve internette gezinirken karşılaştığımız sosyal medya gibi türler olduğunu biliyoruz. Şimdi düşündüğümüzde evinde internet olmaya kalmadı. Hangi eve giderseniz duvarları kaplayan son model büyük ekran televizyonlar bar. Gazeteler her gün basım yapıyor. Böyle medya araçlarının zengin olduğu bir toplumda her şeyden haberdar olma gibi bir durum söz konusudur. İnsanlar dışarıda olup bitenlerden kendini soyutlayamaz haldedir. Çünkü her şeyden o kadar çok var ki, ne olursa anında toplum olarak bilgimiz oluyor. Her şeyi hemen öğreniveriyoruz. Bütün bunlar kitlesel hareketleri başlatma gücüne sahiptir. Toplumda bir eylem yapılacaksa bunda medyanın etkisi büyüktür.

İnsanlar medya aracılığıyla gündemde neler olup bittiğini takip ediyor. Her yeni gelime, son dakika olarak medya organları vasıtasıyla topluma haber ediliyor. Yani bu haberleri izlediğimizde okuduğumuzda, gördüğümüzde algımız değişiyor Buradan medyanın toplumu yönettiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak medyanın elinde toplumu yönetecek büyük bir güç var. Bundan kaçmak mümkün değildir. Hayatımızın her alanında medya hakim olduğu için yaşanan gelişmelerden etkilenmemek mümkün değildir. Bu da toplumun insanlara, olaylara, yönetime bakışında medyanın ne denli etkili olduğunu göstermektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski