Gün Erken Kalkanlarındır Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

Bu bölümde ele aldığımız içeriğin çıkış noktası: Gün erken kalkanlarındır sözünden ne anlıyorsunuz? Bu söz ne demek istiyor? Kompozisyon yazısı şeklinde açıklayınız.

Güne erken başlamak insanın değerlendireceği daha çok zamanı olması demektir. Erken kalkanlar işini erkenden bitirir. Geri kalan zamanında boş vakit bulur. O zaman önceden yapamadığı bir işini yapma fırsatı bulur. Erken kalkan biri için akşam kadar önünde 12 saat gibi bir süre vardır. İş için gereken mesai saati 6 saat kadar oluyor. Bunun dışındaki zaman size kalmış olur. Bu yüzden erken kalkanlar hayatı dolu dolu yaşamak adına önemli bir fırsat yakalarlar.

Elinde artan boş zaman olduğu için sosyal çevresiyle bir yerlerde buluşup görüşebilir. Canı gezmek, dolaşmak istiyorsa onu yapar. Yakınlarını ziyaret etmek isterse onlara gidebilir. Ya da dinlenmek isteyebilir. Görüldüğü gibi erken uyanıp da işini akşama kalmadan bitiren insan geri kalan zamanda birden farklı şeylere zaman ayırma imkanı bulur.

Gün erken kalkınca daha uzun olur. Birçok iş yaparsınız, hala artan bir zamanınız olur. Ayrıca erken kalkınca insan kendisini daha dinç, enerjik hisseder. Bununla birlikte yaptığınız işlerden verim alırsınız. Bu verimliliğin nedeni erken kalktığınız için kendinizi zinde hissetmenizdir. Şayet gece geç saatlere kadar takıldınız, uyumadınız diyelim. Sabah doğru yattığınızda öğlenden sonra uyanırsınız. Bu uyku da sizi sersemleştirir. Çay, kahvaltı derken birkaç saat içinde akşam olup gün biter. İşte o zaman geç kalkmanın rahtasızlığını yaşarsınız.

Sonuç olarak erken uyananlar her türlü kardadır. Hem birçok iş yaparlar, hem kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırabilirler. Biyolojik saate uygun kalktıkları için sağlık anlamında da bunun olumlu etkisini görürler. Dolayısıyla erken uyananların önünde değerlendirilecek kocaman bir zaman dilimi vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski