Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım O İş Bende Kompozisyon

Bu bölümdeki örnek metni inceleyerek sıradaki astronot ben olmalıyım o iş bende konulu kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz.

Astronot olmak, her şeyin ötesinde farklı bir hayaldir. Bu hayale kavuşmak da sanıldığından çok daha mutlu eder insanı. Astronot olmak gökyüzünde yıldızlarla, gezegenlerle iç içe olmak, dünyaya çok uzaktan bakmaktır. Bunu düşününce astronot olmanın hayali bile çok güzel geliyor. Alper Gezeravcı'dan sonra ülkemizin uzay yolculuğunu yapacak ikinci kişi ben olmalıyım. Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkması, orada deneyler yapması milletimiz için büyük bir olaydır. Demek ki ülkemizden de uzaya insan gönderiliyormuş. Bu konuda Alper Gezeravcı yolumuza ışık tutmuştur.

Ben astronomi ve uzay bilimleri bölümünde okumayı, NASA'nın eğitimlerini alıp uzaya çıkma konusunda donanımlı bir astronot olmayı çok istiyorum. Uzayla ilgili kafamda soru işareti olan birçok şeyi araştırıp insanlıkla bu faydalı bilgileri paylaşmak istiyorum. Ayrıca uzayda geçirdiğim süre zarfında oradaki yaşam, başka gezegenlerde yaşama ihtimali üzerine de çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Bana göre astronot olmak diğer iş dallarına göre daha ilgi çekici ve farklı bir meslektir. Bir uzay aracıyla uzaya gitmeyi düşünmek bile içimdeki heyecanı büyütüyor.

Biz derslerde gördüğümüz kadarıyla uzaya çıkan astronotları hep yabancı olarak tanıdık. Şimdi ise bizim ülkemiz de bu alanda ciddi bir atılım gösterdi. Yani artık Türkiye'nin de uzay yolculuğu başladı durumuna geldik. Bu hem ülkemiz için hem de biz çocuk ve gençler için çok büyük bir heyecan demektir. Bu olay meslek hayallerimizin yeniden şekillenmesini sağladı. Astronotluk da zaten çok değişik bir iş alanı olarak çoğu insana cazip geliyor. Astronomiye, uzaya ilgisi olan biri olarak sıradaki astronot ben olmalıyım ki dünyada ses getireyim.

Ülke olarak bizim kimseden bir eksiğimiz yoktur. Uzaya çıkma işini sadece gelişmiş ülkelere has bir iş olarak göremeyiz. Eskiden böyle zannederdik ama Alper Gezeravcı'nın bir Türk olarak uzaya çıkması bu algıyı kökünden değiştirdi. Bu nedenle çocuklar, öğrenciler olarak birçoğumuzun hayali uzaya çıkma konusundan ilham almaktadır. Bence ülkemizi uzayda temsil etmek çok güzel ve farklı bir duygudur. Bu yüzden ben de astronot olmayı hedeflerim arasına koydum. Uzay hakkında daha önce pek çok araştırma yapılmışı ama hala uzayı bilinmeyenlerle dolu büyük bir sonsuzluk olarak görüyorum. Araştırdıkça kim bilir daha ne gibi bilgilere ulaşacağız. Bu düşünce beni şimdiden heyecanlandırıyor. Bunu başaracağıma güvenim tamdır.

Ben bu olaydan sonra düşündüm, neden olmasın dedim. Uzaya çıkacak ikinci Türk olarak sıradaki astronot ben olmalıyım, o iş bende diyerek bu konudaki isteğimi hepinize duyurayım. Ülkemizin uzay alanındaki çalışmalarında rol oynayan bir insan olarak adımı tarihe yazdırmak istiyorum. Şimdi derslerime daha çok çalışacağım, okuyup vatanıma katkı sağlayacağım. Kendimi uzay konusunda geliştirip astronot olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ülkemizi göklerde temsil edip ülkemize, insanlığa faydalı işler yapmak için kendime güveniyorum.

7 Yorumlar

Daha yeni Daha eski