Verilen bilgiler doğrultusunda bir tiyatro metni yazarak metne uygun bir başlık belirleyiniz.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız tiyatro metninin sorusu: Verilen bilgiler doğrultusunda bir tiyatro metni yazarak metne uygun bir başlık belirleyiniz. Kişiler: Mantar, kayın ağacı, kestane ağacı. Olay: Kestane ağacının rahatsızlanması, mantar ve kayın ağacının ona yardım etmesi. Başlık Çobanın İnsanlığı olabilir.

Uzun zamandır aynı arazide yaşayan kestane ağacı, mantar ve kayın ağcı arasında sıkı bir dostluk vardı. Bunlardan kimin nasıl bir sorunu olsa, hemen ötekiler bir çare aramaya koyuluyordu. Birbirlerini sıkıntılardan kurtarmak için sürekli yardımlaşıyorlardı. Böylece bugünlere kadar geldiler. Fakat şimdi daha ciddi bir sorunla karşı karşıyalardı.

Çoktandır köklerinin bağlı olduğu toprağa bir dama yağış düşmemişti. Bölgede kuraklık ve ciddi bir susuzluk yaşanıyordu. Mantar ve kayın ağacı buna bir şekilde dayandılar. Daha önceden alışık oldukları için sıkıntı çekseler de buna dayanabilmişlerdi. Ancak kestane ağacı onlara göre daha nazik olduğu için susuzluktan rahatsızlandı. Ayakta durmakta çok güçlük çekiyordu. Hemen yardım edilmesi gerekiyordu.

Mantar elini çabuk tutmak için bir şeyler düşünürken, oradan geçen bir çoban gördü. Ona seslendi ve arkadaşımız çok rahatsız, hastalandı, bize yardım eder misin diye ricada bulundu. Çoban iyi kalpli olduğu için tamam siz bekleyin, ben hemen su alıp geliyorum, dedi. Yaklaşık on dakika sonra sonra çoban elinde iki bidon suyla geldi. Bidonun biri tamamen kestane ağacının dibine döktü. Diğerini de mantar ve kayın ağcının altına döktü.

Birkaç dakika orada mantarla sohbet etti. O sırada hepsi de suyunu aldığı için kendine geldi. Kestane ağacı ayakları üzerinde doğruldu, yüzüne can, gözlerine fer geldi. Çobana çok teşekkür etti. O günden sonra çoban bu üç dostu ara sıra yoklayıp, onlara su getirdi. Çobanla birlikte dost sayısı dörde çıkmıştı. Hepsi de güzel bir şekilde yaşadı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski