Ateş Pahası Deyimi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek ateş pahası deyimi ile ilgili kompozisyon yazınız için kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Ateş pahası demek herhangi bir şeyin fiyatının olması gerekenin çok sütünde olduğunu ifade eden bir deyimdir. Yani etrafta ciddi bir pahalılık durumu söz konusudur. Enflasyon falan olup da her şeye sürekli zam gelince böyle bir durum yaşlanır. İnsanlar da alışverişe çıkınca bu aşırı pahalılığı görüp de he rşey ateş pahası olmuş diyerek haklı bir biçimde yakınırlar.

Bildiğiniz gibi ekonomik alanda alım gücü denen bir tabir vardır. Alım gücü her şeyin fiyatının normal olmasına bağlı olarak elimizdeki paranın değerli oluşu ve bununla birlikte birçok şeyi o paraya alabilmektir. Ancak paranın değeri düşünce alım gücü de azalmış oluyor. Aynı paraya eskiden her şey çok ucuzken birçok ürün alırken şimdi zamlı haliyle daha az şey alıyoruz. İşte burada gözle görülür bir pahalılık var demektir.

Her şeyin ateş pahası olması durumunda insanlar ne alacaklarını da şaşırıyor. Çünkü evin birçok temel ihtiyacı, insanların kişisel masrafları ömür boyu sürüyor. Bir şey almadan da yaşanmıyor. O zaman artık cebimizde ne kadar para varsa ne önemli şeyleri, temel ihtiyaçları almaya çalışıyoruz. Birçok şeyi de para yetmediği ve aşırı pahalılıktan dolayı alamıyoruz. Bu pahalılık da insan hayatını zorlaştırıyor.

Sonuç olarak herhangi bir nedenden dolayı her şeyde fiyatlar yükseliyor. İnsanlarda günlük hayatı için gereken şeyleri almaya çalıştığında fiyat yüksek olunca ödeme güçlüğü çekiyorlar. Bu durum karşısında halimiz çok zor, ne alacağımızı şaşırır olduk, her şey ateş pahası gibisinden şikayet edici bir deyim kullanıyorlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski