Başarının Sırrını Bilmiyorum Ama Başarısızlığın Yolu Herkesi Memnun Etmeye Çalışmaktan Geçer Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer sözü ile ilgili kompozisyon yazısı oluştururken kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsanları memnun etmek çok zor bir olaydır. Ne yaparsanız yapın, onlara şirin görünmek için kaç takla atarsanız atın herkes aynı anda memnun olmaz. Bir kısımını memnun edersiniz, yine içlerinden birkaç tanesi çatlak ses çıkarır. Bu her yerde böyledir. Ancak herkes memnun etmeye çalışmak bizi başarısızlığa götürür. En iyisi doğru bildiğimiz yapıp gerçek başarı için kimseye şirin görünmeye gerek duymadan doğru yılda ilerlemektir. Kim ne derse desin onlara kulak tıkayıp başarıya ulaşmak için bildiğimiz yöntemleri kullanmalıyız.

Okulda bile öğrenciler derslerin işlenişi konusunda hep birden memnun olmuyor. Öğretmenler farklı yol ve yöntemler kullanarak dersi eğlenceli hale getirmeye çalışıyor ama her öğrencinin kendine göre farklı isteği var. Bu da herkesin aynı anda memnun olmadığını gösteriyor. O yüzden öğretmen için başarı müfredattaki konuyu öğretmektir ve öğrencilerin isteklerine bakmaksızın kendi bildiğini yapması doğru olandır. Bildiğimiz gibi her insanın hoşlandığı şeyler, ilgi alanları, beğeni durumlar kişiden kişiye değişir. Bu yüzden herhangi bir konuda yapılan uygulamalar herkesi memnun etmez. Herkesi memnun edeceğiz diye uğraşırsak işimizde başarı sağlayamayız.

Bir işte başarı istiyorsak onun için gereken yöntemleri doğru belirlemeli, çalışmaları buna göre yapmalıyız. Yoksa insanları memnun etmeye çabalarsak söz konusu iş başarısızlıkla sonuçlanır. Kısacası bir şey yaparken insanların memnun etmek için değil de gerçekten işimizde başarılı olmak işçin çalışmalıyız. Çünkü işimiz insanların memnuniyetinden daha önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski