Aynı Pencereden Dışarı Bakan İki Adamdan Biri Sokaktaki Çamuru, Diğeri İse Gökteki Yıldızları Görür Kompozisyon

Bu bölümdeki içeriği inceleyerek aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru, diğeri ise gökteki yıldızları görür sözü ile ilgili kompozisyon yazınız için ilham alabilirsiniz.

İnsanların bir duruma bakışı farklıdır. Yani karşıdaki görüntü neyse bunda insanların gördüğü kişiden kişiye değişir. Bakış açısının farklılaşması insanların dünya görüşüyle ilgilidir. Kimi insanlar baktığı yerde olumsuz durumları, eksik yönleri görür. Kimileri de her şeyin içinde olumlu bir tarafa dikkat kesilir.

İyimser ve kötümser olmak denen bir karakter hali vardır. İyimserler bir yere bakınca oradaki güzellikleri fark eder. Kötümserler ise karamsar oldukları için genellikle aksayan yönleri görürler. Aslında ortada bir aksilik olmasa bile onların bu olumsuz yaklaşıma sahip olmaları her şeyde bir kusur bulmaya odaklanmış vaziyettedir. Mesela iki kişiyi getirip bir pencereden bakmalarını isteriz. Birisi çamuru, yerdeki çöpleri, manzaranın kötü taraflarını, çevredeki düzensizliği, çarpık yapılaşmayı gördüğünü anlatır. Diğeri ise hep güzel olan şeyleri görür. Ona göre ise göğün maviliği, gökteki yıldılar, insanların mutlu görüntüsü, yolların tertip ve düzeni, doğanın güzel tarafları, her yerde bir canlılık olduğu göze çarpar. Bu iki kişinin böyle birbiri,ne uç noktalarda şeyler görmesi hayata hangi taraftan baktıklarına göre şekillenir.

Sonuç olarak dünya görüşü olumlu olan kişi iyi şeylere görür. Her ne olursa olsun buluttan nem kapan, kötümser anlayışa sahip kişiler ise gördüğü hiçbir şeyden memnun olmaz, O da hep iç karartıcı konuları bulmaya çalışır. Biz ise gökteki yıldızları gören kişilerde olmalıyız. Yani hayata, çevreye, insanlara, bir manzaraya, karşımızdaki görüntüye baktığımızda hep güzellikleri görmeliyiz. Çünkü düşüncesi güzel ve iyi olan iyi şeyleri görür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski