Huzur Nedir Konuşma Sınavı Örneği

Bu bölümdeki örnek metinden yola çıkarak huzur nedir ile ilgili konuşma sınavı örneği için ilham alabilirsiniz.

Huzur yaşadığımız yerde, bulunduğumuz ortamda herhangi bir gerginlik olmaması halidir. Herkesin birbirine karşı saygı gösterdiği, hoşgörülü davrandığı, uyumlu olduğu, kavganın, gürültünün olmadığı bir yer huzurludur diyebiliriz.

Mesela sınıf ortamı açısından baktığımızda her birimiz akıllı ve sessizce oturup ders dinlediğimizde hocalar bize sesini yükseltmez, kızmaz. Çünkü ortada huzuru kaçıran bir durum yoktur. Aynı şekilde evimizde kimse arasında bir tartışma yaşanmıyor, herkes bir diğerine insanca değer verip sevgiyle davranıp gülümseyerek bakıyorsa bunun bir tek açıklaması olabilir. O da evimizin huzurlu oluşudur.

Huzur sadece bulunduğumuz mekanla ilgili değildir. Bir de gönül huzuru vardır. Bu duyguyu da ancak içinde sevgi olanlar, çevresine faydalı olanlar, çalışıp bir başarı kazananlar, iyilik edenler, güzel şeylere vesile olanlar hisseder. Örneğin ihtiyaç sahibi bir insana yardım etmek, yaralı bir hayvanı tedavi ettirip onunla ilgilenmek, ağlayan bir çocuğa sevgi ve şefkatle davranmak, öksüz ve yetimlere kol kanat germek, hasta ziyaretinde bulunmak, ihtiyar birinin taşıyamadığı ağır bir şeyi taşımak, yine ihtiyarlara karşı hürmetli olmak gibi güzel işler yaparsak içimiz huzurla dolacaktır.

Sonuç olarak huzur hiçbir maddi şeyle satın alınamayacak kadar güzel bir duygudur. Huzura önem veren insanlar anlayışlı, nazik, saygılı, kötülükten kaçınan, daima iyilik ve güzellik peşinde olan kişilerdir. Ben de nerede olursam olayım kimseye zarar verecek bir şey yapmamaya, insanları sinirlendirmemeye, başkalarına gülümsemeye önem veriyorum. Kimseyi çekip çekiştirmiyorum. Birileri anlaşmazlığa düştüğünde onları yatıştırmaya çalışıyor, arabuluculuk yaparak gerginliğin yerini huzurun alması için uğraşıyorum. Görüldüğü gibi huzur ailede, iş ortamında, toplumda ve hayatımızda çok önemlidir. O yüzden huzuru bozacak davranışlardan uzak durmalıyız diyerek sözlerimi tamamlıyorum. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski