Bilinçli Tüketici ile İlgili Hikaye

Bu bölümdeki hikaye örneğini incelediğiniz sırada bilinçli tüketici ile ilgili hikaye yazarken kısaca fikir alabilirsiniz.

Evde yiyecek bir şey kalmamıştı. Alışveriş yapılması gerekiyordu. Bunu Furkan da anlamıştı. Çünkü birkaç gündür kahvaltıda, akşam yemeğinde fazla bir şey olmuyordu. Ancak babasının maşı daha dün yatmıştı. Bu sabah babası yine erkenden işe gitmişti. Furkan da uyurken annesi onu çağırdı. Elini yüzünü yıkadıktan sonra kahvaltılarını yaptılar. Artık markete gitmek için evden çıktılar.

Markette Furkan tekerlekli arabayı sürerken annesi elindeki listeye bakıp ev için gereken malzemeleri alıyordu. Bu sırada Furkan da bu ürünlerin son kullanma tarihine dikkat ediyordu. O henüz küçük yaşta olmasına rağmen bilinçli tüketici olma yolunda çok şey öğrenmişti. Çünkü geçen haftanda beri okulda bilinçli tüketici olmak ünitesini işliyorlardı. Furkan bu temadan öğrendiği bilgileri şimdi gerçek hayatta kullanıyordu.

Bilinçli tüketici olan bir insanın son kullanma tarihine, ayıplı mal olup olmamasına, garanti belgesi alınmasına, çevreye zara vermeyecek bir ürün olmasına dikkat etmesi gerektiğini öğrenmişti. Şimdi marketten alıkları salça, yağ, yumurta, yoğurt, çay, şeker, pirinç, makarna gibi ürünlerin özellikle son kullanma tarihlerine bakıyordu. Annesi oğlunun alışveriş konusunda bu kadar bilinçli davranmasından memnundu. Oğluna dönerek oğlum sen yanımda olduktan sonra aldığımız ürünlerle ilgili aklımda hiçbir kuşku olmaz diyerek onu onayladı. Furkan da annesinin aldığı erzakları gönül rahatlığıyla arabaya koydu.

Artık alışveriş tamamlanmıştı. Kasaya giderek ödemeyi yaptılar. Faturayı almayı ihmal etmediler. Her şeye dikkat etmeleri onların bilinçli tüketici olduğunu gösteriyordu. Kasiyer de durumdan hoşnuttu. O da bu konuda daha önce bazı sorunlar yaşamıştı. Müşterilerin ayıplı mal almaması için elinden gelen hassasiyeti gösteriyordu. Furkan ve annesi ellerindeki poşetlerle eve döndüler. Biraz yorucu olmuştu ama artık kahvaltılık çeşitleri çoğalmış ve yiyecek, içecek, temizlik ürünü gibi evin temel ihtiyaçları alınmıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski