Kırk Tarakta Bezi Olmak Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyerek kırk tarakta bezi olmak deyiminin anlamı ile ilgili konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

Bazı insanların sabit bir işi yoktur. Ne iş olsa yaparlar. Bu tür insanlar aynı anda birden çok işle meşgul olan tiplerdir. Fakat insanın iyi bir gelir elde etmesi için düzenli bir işi olması daha iyidir. Birbirinden değişik birçok işi ya da ilişkisi olmak güven vermez.

Mesela bir insan düşünün. Hem devlet memurluğu yapıyor, mesai saati bittiğinde galericilik yaparak araba falan satıyor. Oradan çıkınca gidip bir kahvehane işletiyor. Bu adamın bir sürü tanıdığı, sosyal çevresi falan olur. Ama çalıştığından hiçbir şey anlamaz. Kafası çok karışık olur. Akşam eve geç saatte gider. Ailesine gerektiği gibi vakit ayıramaz. Kendisi de iyi bir şekilde dinlenemez. Anlayacağınız birden çok alanda çalışmak, karmaşık ilişkileri olmak insan için çok yorucudur ve bunun pek bir hayrını görmek mümkün değildir.

İnsanın işini iyi yapması, işinde başarılı olması için dikkatini bir noktaya vermesi gerekir. Bu durumda aynı anda birden çok işle uğraşmak olumsuzdur. Çünkü birçok işe bakan birisi dikkat dağınıklığı yaşar. Bu da onun başarısızı olmasına neden olur. İnsanın her tarakta bezi olması aslında iyi bir şey değildir.

Sonuç olarak her insan bir işe kafa yormalıdır. Her şeye el atan, birçok şeye aynı anda karışan bir kişinin yaptığı olumlu karşılanmaz. Biz öğrenci olarak aynı anda hem matematik, hem sosyal, hem fen sorularını çözmeye kalkışırsak aklımız hiçbirini almaz. Her şey çorbaya döner. Bu karışıklık işimizde başarısızlığın en büyük nedenidir. Dolayısıyla her şeyin belli bir zamanı olmalı ve o anda sadece tek bir işle meşgul olmalıyız. İşte o zaman çalışmamızın faydasını görebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski