Bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız.

Bu bölümdeki metinden bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız etkinliği için fikir alabilirsiniz.

Sevgili günlük bu sabah haftanın ilk günü olduğu için erkenden uyandım. Pazartesi günleri böyle zor uyanıyorum ama okuldaki görevim için içimde bir heyecan vardı. Hocamız bizi 12 Mart programına hazırlıyordu. Ben daha önce hiçbir programda görev almadığım için biraz kaygılıydım.

Kahvaltımı çabucak yapıp çantamı olarak okulun yolunu tuttum. Oraya vardığımda herkes sıra olmuştu. Törenden sonra yukarı katlara sınıfımıza çıktık. Dersler başladı ve üçüncü dersin gelmesini dört gözle bekliyordum. Nihayet ilk iki ders bitti. Şimdi prova yapacaktık. Öğretmen derse girdikten sonra çoğumuz hocam hemen başlayalım deyince ne kadar heyecanlı olduğumuzu belli etmiş olduk. Hocamız elindeki program akışını bize önce okudu. Sırası gelen konuşması ve şiirlerini, okudu. Biraz sonra bizim ismimiz anons edildi. Gösteri için 10 kişi sahneye çıktık. Öğretmenimiz fon müziğini açtı ve bizi izledi. Ara sırada durdurarak neyi eksik yaptığımızı söyledi. Gösterinin sonunda bayrak açtık. Her şey çok güzel oldu. Artık haftaya gerçek programa hazırdık.

Gösterimizde Kurtuluş Savaşı yıllarını canlandıran halk ve milletçe yeniden ayağa kalkıp dirilişimizi anlatıyorduk. Biraz tiyatro tarzında olan bu gösteri müzikleriyle, verdiği milli mesajlarla izleyenlerin kalbine dokunacaktı. Ben de prova yaptıkça daha bir kendime güvenmeye başladım. Artık sahne korkusu gittikçe azaldı. Şimdi hafta gelsin de gerçek gösterimizi yapalım derdine düştük. O gün bitince eve geldiğimde karnım acıkmıştı. Annem bir şeyler hazırlamış, beni bekliyordu. Aç kurt gibi sofraya oturdum, Karnımı güzelce doyurdum. Okuldaki provaları anneme anlattım. Onun da izlemesini istiyordum. Annem de tamam diyerek beni kafasıyla onayladı. Sonra biraz dinlenip ödevlerimin başına oturdum. Bugün benim için önemli olan sahnedeki bu güzel gösteride rol almak ve kendimi aşmaktı. Sevgili günlük bugün benden bu kadar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski