Hayat Sana Limon Veriyorsa Limonata Yap Kompozisyon

Alt kısımdaki metnin içeriğine göz atınca hayat sana limon veriyorsa limonata yap sözü ile ilgili kompozisyon yazmak isterken fikir sahibi olabilirsiniz.

Limonu tadı ekşi olan bir meyve olarak tanıyoruz. Limon sulu ve mayhoş tadıyla adını söylerken bile yüzümüzü ekşitir. Bu nedenle birçok insan limonu sevmez. Ancak içine şeker atıp ekşi olan limondan tatlı bir içecek plan limonata yaparak bu problemin üstesinden gelmek mümkündür.

Şartlar bize uymuyorsa biz şartlara uymalıyız diyerek çözüm üreten biri olmalıyız. Gerçek hayatta hiç yaşamak istemeyeceğimiz durumlar limona benzer. Böyle can sıkıcı şeyler yaşanmasının önğbe geçemeyiz ama durumu lehimize çevirmek için bir şeyler yapabiliriz. Kötü olan bir şeyin içinden akıllı hamlelerle güzel sonuçlar alabiliriz.

Hayat her zaman istediğimiz güzellikleri vermez. Hatta çoğu zaman olaylar bizim kontrolümüz dışında gerçekleşir. İstediğimiz gibi gitmeyen hayatı mutlu olacağımız hale dönüştürme uğraşı içinde olmalıyız. Mesela yatırım için altın aldık diyelim. Biz paramızı altına çevirdikten kısa süre sonra altın fiyatları düşüşe geçtiğinde hayat bize limon vermiş gibi olur. Bu duruma canımız sıkılır, haliyle üzülürüz. Fakat sabretmesini bilirsek aylar sonra altın yükselir. O zaman zararı kara çevirmiş oluruz.

Kısaca belirtmek gerekirse hayat dediğimiz uzub soluklu bir süreçtir. Bu süreçte birçok sıkıntı yaşayacağız. Bundan bir kaçış yok ancak olumsuz durumdan olumlu bir iş çıkarmasını bilmeliyiz. Bunkar tecrübeyle kazanılacak şeylerdir. Ama ah benim kara bahtım diyerek üzülmemeliyiz. Bu işin içinden başarıyla, gülümseyerek nasıl çıkarım düşüncesiyle hareket etmeliyiz. İşte o vakit işin seyri olumlu yönde değişir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski