Bir Hayvan Olsaydınız Hangi Hayvan Olmak İsterdiniz? Neden?

Bu bölümdeki metni inceleyerek "Bir hayvan olsaydınız hangi hayvan olmak isterdiniz? Neden?" konulu kompozisyon yazınız için kısaca fikir alabilirsiniz.

Bir hayvan olsaydım arı olmak isterdim. Neden derseniz arıların bir ordu halinde kalabalık olması onlara güç vermektedir. Bununla birlikte çalışkanlık denilince aklıma ilk olarak arılar gelir. Arıların çalışkanlığı beni çok etkileyen bir şeydir. Mesela bir arı olsam daldan dal konar, uçardım. En ıssız yerlerde bulunan şifalı bitkilerin özünü toplardım. Renkli çiçeklerin mis kokusunu içme çeker, onların özünden şifalı bal üretirdim. Burada insanlara fayda sağlamayı da düşündüğümü belirtmek istiyorum.

Örnek vermek gerekirse bazı hastalıklara arıların yaptığı bal şifa oluyormuş. Bu anlamda hastalar için şifalı ballar üretirdim ki onları bu dertten kurtarmaya vesile olayım. İşte bu yüzden bir hayvan olsaydım kesinlikle arı olmak isterdim. Arı gibi hem çalışkan hem insanlara faydalı olursam en azından mutlu olmayı da öğrenirdim. Çünkü birilerine faydamız dokunursa yüreğimizde tarif edilemez güzle bir duygu oluşur.

Arılar hakkında aklıma yatan başka şeylerden bahsetmek istiyorum. Onlar arasında birlik var. Bir de disiplinli bir çalışma mekanizması işlemektedir. Kraliçe arı gibi gücünün zirvesindeki bir arının tahtta oturması çok hoşuma gidiyor. Hem çalışkanlıkları, hem belli kuralları olması beni cezbediyor. Mesela dışarı çıkıp dolaşıp gele arıların üstü kirli olurmuş. Kovanda bekleyen nöbetçi arılar onların temizlenmeden içeri almıyormuş. Bu ne kadar güzel bir şey değil mi? Yani bana göre arı olmayı istemek kadar doğal bir şey yoktur. Bu yüzden arı olmak çok mantıklı geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski