En Sevdiğiniz Hayvanı Tanıtınız​​ Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki örnek metni inceleyerek 2 dakikalık en sevdiğiniz hayvanı tanıtınız​​ konusu ile ilgili konuşma sınavı için fikir alabilirsiniz.

Saygıdeğer arkadaşlar size biraz ilginç ve komik gelebilir ancak benim sen sevdiğim hayvan inektir. Neden ineği seçtiğimi merak ediyorsanız inek hem sevimli bir hayvan, hemde etinden sütünden yararlandığımız bir hayvandır. Tanıtma işine başlamak istiyorum. İnek dört ayaklı, otobur bir hayvandır. Boynuzları vardır. Bazılarının boynuzu daha kısadır, bazılarının ki, ise ucu sivri ve korkutucudur.

Yeni doğan yavrularına buzağı, genç diyebileceğimiz aralıktakilerine de dana, düve gibi isimler verilir. İnekler meralarda otlar. Yani bahar aylarından başlayarak güze kadar çobanlar ve mal sahipleri tarafından araziye götürülür. Orada yemyeşil otlarla, ekin saplarıyla beslenirler. İnekler ne kadar güzel beslenirse o kadar yağlı süt üretirler. Biz de bu sütlerden peynir, yoğurt kaymak, tereyağı yaparız.

İnekler ahırda mal sahipleri tarafından bakılır. Ahır denen bu yerde gürünler vardır. Gürüne yemi, saman, gübre konulur. İnekler kış aylarında dışarı çıkarılmadığı için bu şekilde beslenir. Ev sahipleri gün ağarırken kalkar ve inek sağmaya gider. Önce sağım yapılır, ardından buzağılar serbest bırakılır. Onların da annelerini emerek karınlarını doyurması sağlanır. Yaz zamanı dışarıda otlayan inekler kırda beslenir, arazideki derelerde suyunu içer ama kış vaktinde ahırda durdukları için ev sahipleri onları sular.

İneklerin rengi de değişik şekillerde olur. Bazıları siyah, bazıları kahverengidir. Bazı inekler de alaca rengindedir. İneklerin de insanlar gibi sakin ve huysuz olanları vardır. Sağım sırasında bazı inekler aksilik eder, tekme atarak bakraçtaki sütü dökebilirler. Onları sevdiğinizde çok sessiz durular. Özellikle buzağıları çok minik olduğu için sevimlidir. Anlattığım şeyler inek tanıtımı için yeterlidir. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski