Evlerimizde ve iş yerlerimizde yaptığımız ısı yalıtımının aile ve ülke ekonomisine katkısı üzerine bir kompozisyon yazınız.

Bu bölümdeki metinden evlerimizde ve iş yerlerimizde yaptığımız ısı yalıtımının aile ve ülke ekonomisine katkısı üzerine bir kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Isı yalıtımı elektriğin ve enerjinin daha tasarruflu kullanılmasını sağladığı için çok ekonomiktir. Isı yalıtımı yapılmadığı zaman evlerimiz ve iş yerlerimiz daha soğuk olacağı için yakıt, enerji, doğal gaz veya elektriği daha çok kullanacağız. Bu da mali anlamda aile ve ülke ekonomisine büyük bir yük demektir.

Isı yalıtımı duvarların nemlenmesini, çürümesini önleyen bir düzeneğin adıdır.Isı yalıtımı yapılmadığında duvarları koruyan, ayakta tutan kolonlar zamanla aşınır ve gücünü yitirir. Bu olumsuzluk binanın ömrünü kısaltır. Dolayısıyla ısı yalıtımı yapılmayan binaların ilerleyen dönemlerde çürük raporu alma ihtimali söz konusudur. Bütün bunların onarımı da maliyet gerektirir.

Isı yalıtımı ülke ekonomisi için de önemlidir. Çünkü ısı yalıtımıyla dışarıdan enerji ithalatı az olur. Ne kadar az enerji ithal edersek ülke ekonomisi bundan o kadar karlı çıkar. Isı yalıtımı enerji kaynaklarının elverişli kullanımı için gereklidir. Böylelikle enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtuluruz. Aile ekonomisi için günlük ihtiyaçlara bağlı olarak tüketim alışkanlıklarımız maddi külfet demektir. Bir de bunun üstüne ısı yalıtımı olmayan binada oturuyorsak soğuk havalarda evi ısındırmak ciddi bir sorundur. O zaman ısınmak için kombiyi daha çok ve uzun süreli çalıştırmak hasıl olur. Bu aşırı kullanım da elektrik faturasının kabarık gelmesine neden olur.

Kısacası ısı yalıtımı evlerimiz ve iş yerlerimizdeki ofislerini, çalışma odalarının ısı dengesini korur. Çabuk ısınmayı, çabuk soğumayı önler. Enerji, yakıt gibi alanlarda daha az maliyet için önemli katkı sağlar. Bu konuda harcamamız, giderlerimiz ne kadar az olursa bunun maddi yükü azalarak aile ve ülke ekonomisinden para çıkışı da normalin altında olur. İşte bu durum ekonomik büyümeyi sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski