İnsan Sevgisi Konuşma Sınavı İçin Örnek Metin

Bu bölümdeki metin insan sevgisi ile ilgili 2 dakikalık konuşma sınavı örneği için sizlere iyi bir ilham kaynağı olabilir.

İnsanları rengi, hayatla ilgili görüşleri, bakış açısındaki farklılıkları, inançları gibi konularda etiketlemeden olduğu gibi kabul edip sevmek en doğru anlayıştır. Bu olduğu gibi koşulsuz, bir menfaat beklemeden sevme işine insan sevgisi diyebiliriz.

İnsan sevgisi insana değer vermeyi ifade eder. İnsanların kim olduğuna bakmadan herkesi sadece insan olduğu için en saf duyguyla sevmektir. Bu sevginin içinde farklılıkları kabul etme ve insana saygı gösterme vardır. Dolayısıyla insan sevgisine sahip olan bir kimse başkalarıyla iyi anlaşır, kaynaşır. Toplumsal ilişkilerde kendisi de itibar kazanır.

Ben yüreğimizi herkese açmak gerektiğine inanıyorum. Kimseyi küçük görmemeliyiz. İnsanları kıyafeti, eğitim düzeyi, ekonomik durumu, sahip olduğu dünya görüşü gibi konulara bakıp da sevilmeye layık değil gibi görmemeliyiz. İnsan olan herkes farklı oluşuna göre bir kefeye konmamalıdır. Herkesin insanca muamele ve sevgiye layık olduğunu bilirsek işte o zaman bakış açımız ve gittiğimiz yol doğru demektir.

Sonuçta baktığımız zaman herkes bir olmuyor. Maddi durumu, sosyal çevresi, yaşadığı yerin sosyokültürel yapısı, eğitim seviyesi insanların farklı karakterde olmasına etki ediyor. Bu gibi nedenlerden dolayı tanıdığımız birçok insanın değişik huylarıyla karşılaşıyoruz. Bazı insanların görüşü, davranışı, huyu hoşumuza falan gitmiyor. Ancak insan sevgisini temel alan bir insan Yunus Emre ve Mevlana gibi herkese saygı duyabilir. Herkesi evrensel insan sevgisiyle bağrına basabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski