Körün İstediği Bir Göz Allah Verdi İki Göz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız adına ilham alabilirsiniz.

İnsan olarak aklımıza koyduğumuz bir hayalin gerçekleşmesini isteriz. Bu hayal gerçek olursa o anda o kadar mutlu oluruz ki adeta yüzümüzde güller açar. Fakat birçoğumuz hayalleri suya düşler, hiçbir şey umduğumuz gibi olmaz. Bazı şanslı kişilerin de hayalinden daha fazlası karşısına çıkar. Yani onlar bir şey hayal ederken bir anda sürpriz bir şekilde hayal ettiğinden daha fazlasına kavuşur. Bunlar için kedi gibi dört ayağının üstüne düştü diyebiliriz.

Genel olarak etrafımıza bakarsak herkesin kendi hayatına göre çeşitli istekleri ar. Kimi sınav kazanmak istiyor, kimi zengin olup rahat yaşamak, kim,i iyi bir işe girmek, veya bir eşya, kıyafet, ürün falan almayı hayal ediyor. Herkesin yaşına, bulunduğu konuma, maddi durumuna göre bu hayaller değişiklik gösteriyor. Bazı zamanlar bu istediğimiz şeylere kavuşmayı umarken öyle bir şey çıkıyor ki karşımıza istediğimiz oluyor, bir de başka bir şeye daha kavuşabiliyoruz. İşte bu tür anlarda şanslı olmak anlamına gelen körün istediği bir göz Allah verdi iki göz ifadesini kullanıyoruz. Görüldüğü gibi bazen hayat yüzümüze gülüyor ve aynı anda birden çok hayal gerçek oluyor. İstediğimizden fazlasına kavuştuğumuzda da gözlerimizin içi bile gülüyor.

Sonuç olarak hayat sürprizlerle doludur desek yanlış olmaz. Biz bir tek şey isterken bazen şansımız yaver gider hayal ettiğimizden daha çok şey ayağımıza gelir. O zaman belki de dünyanın en mutlu insanı biz olabiliriz. Çoğu zaman iki güzellik bir anda olmuyor ama hayatta böyle şeyler de var. Her ne kadar binde bir ihtimal veya istisna durum gözüyle baksak da bazen bir kişi istediğinden daha çok imkanlara kavuşma fırsatı yaşayabiliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski