Ormanda Yaşayan Hayvanlar ve İnsanlar ile İlgili Hikaye

Bu bölümde inceleyip fikir alabileceğiniz örnek hikayenin etkinliği: Aşağıda verilen unsurlardan kısa bir hikâye yazalım. Hikâyemize uygun bir başlık vermeyi unutmayalım.

Varlık ve şahıs kadrosu: Ormanda yaşayan hayvanlar ve insanlar
Yer: Orman, Zaman: Hafta sonu, Olay: Ormanda yaşayan hayvanların ormanları korumayan insanlara karşı verdiği mücadele. Başlık: Hayvanların Haklı Yaşam Mücadelesi.

Bütün insanların hafta sonunu evinde geçirdiği bir gündü. Böyle bir günde herkes iş olmadığı için hala uyuyordu ama hayvanlar sabahın erken saatinden itibaren ayaktaydı. Birkaç gündür hazırlık yapan hayvanlar şu anda ormanın orta yerinde insanlara karşı mücadele etmek için toplanmışlardı.

Hayvanlara aslan liderlik ediyordu. O herkesin karşısına çıkmış ve diğer hayvanların da bilinçlenmesi için konuşma yapmaya başladı. Onlara insanlar acımasız bir şekilde doğayı katlediyor, ormanları yok ediyor, kendi keyifleri için orman yangınlarına yol açıyor, buna bir dur demeliyiz diye etkili birkaç söz etti. Bütün hayvanlara ona hak veriyordu. Etrafta bir sessizlik hakimdi. Hayvanlar aslanın bu hayati öneme shaip konuşmasını pür dikkat dinledikten donra kendi aralarında ortak bir karar aldılar. Buna öre insanların ormana girmemesi için çeşitli tuzaklar kuracaklar ev ormanda insan gördüklerinde birbirleriyle haberleşip toplanacaklar. Onların karşısına çıkarak caydırıcı bir güç olacaklardı.

İlerleyen günlerde ormanda tek tük insana rastlayan hayvanlar hemen hızlıca haberleşip bir araya geldiler. Onlara artık ormana zarar veremezsiniz. Biz hayvanlar olarak ormanları sizden koruyacağız. Doğal yaşam alnımızı yok etmenize izin vermeyeceğiz dediler. İnsanlar hayvanları avlamaya başladı. Fakat Tarım ve Orman Bakanlığı av yasağı getirdi. Şimdi her şey hayvanların istediği hale geldi. Artık insanlar ormana giremiyor, av yapamıyordu. Böylece ormanların korunmasıyla ilgili insanlara karşı haklı mücadeleyi hayvanlar kazanmış oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski