Kitap Okumak Beyne Nasıl Fayda Sağlar Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metin kitap okumak beyne nasıl fayda sağlar ile ilgili konuşma sınavı için ilham kaynağınız olacaktır.

Kitap zihnimizi, beynimizi besleyen eşi benzeri bulunmayan bir gıdadır. Kitap okumak beynin gelişimi için çok önemli bir işleve sahiptir. Okurken karşılaştığımız her yeni sözcük bizi onların anlamını araştırmaya yöneltir. O kelimelerin anlamını araştırıp öğreniriz ya da cümlenin bağlamından beynimizi kullanarak tahmin edebiliriz. Yani kitap okumak kelime dağarcığımızın zenginleşmesi için iyi bir fırsattır.

Kitap okumak empati kurmamızı sağlarken yine beynin çalışmasına yardımcı olur. Daha iyi düşünebilme imkanı tanır biz okurlara. Aklımızı çalıştırmayı öğretir. Bir konuda karar alacak olduğumuzda zihinsel anlamda beyin mekanizmasının çalışmasına katkıda bulunur.

Okumayan insan zaten beynini kullanma gereği oluşmayacağı için zarardadır. Beynin uyuşuk halde kalması kitap okumamanın olumsuz bir etkisi olarak karşımıza çıkar. Oysa okudukça zihinsel beceriler çalışmaya ve iş görmeye başlar. Bu beyin gelişimi için çok önemlidir.

İnsanın yeni fikirler üretebilmesi, farklı bakış açısı kazanması yine kitap okumanın beyne sağladığı faydalar arasında göze çarpar. Okuyan insan düşünmeyi öğreneceği için fikirsel anlamda kendini geliştirir. Şimdi hiç kitap falan okumayan biri kuru odun gibi aklını da çalıştıramaz. Bir sorunla karşılaştığında sağlıklı düşünemeyeceği için problemleri nasıl çözeceğine dair fikir yürütemez.

Sonuç olarak kitaplar beynin mazotu gibidir. Bir arabaya mazot koymayınca motor çalışmaz değil mi? Dolayısıyla kitap okumayınca da beynimiz işini yapamaz. İyi düşünemez, doğru kararlar alamaz. Hayatımızda sorun çözerken akıl yürütemeyeceğimiz için baya zorlanırız. Başkasının aklına ihtiyaç duyarız. O yüzden beynimizin doğru düzgün çalışması için mutlaka kitap okumayı yaşam biçimi haline getirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski