Yoksulluk Hakkında Konuşma Sınavı Metni

Bu bölümdeki metni inceleyerek yoksulluk hakkında 2 dakikalık konuşma sınavı için yeterli düzeyde fikir edinebilirsiniz.

Yoksulluk insanlara çok zor zamanlar yaşatan maddi bir yokluk halidir. Hepimizin başında bir açlığı giderme ve geçim sıkıntısı ömür boyu olacaktır. Bunları karşılamak için iyi bir kazancımızın olması gerekiyor. Yoksulluk sınırı da ortadayken ne yapıp edip düzgün bir işe girmemiz lazım diyorum.

Bana göre okumak ve devlete bağlı bir işe gitmek yoksulluk yaşamamak için çok önemli görünüyor. Çünkü devlet memuru falan olursak düzenli bir aylığımız olur. Para sıkıntısı yaşamayız. Şimdi evin ihtiyaçları, aile bireylerinin bireysel harcamalarını düşünürsek elde avuçta para olmaması çok zor bir durumdur. Bunu ancak yoksulluk çekenler anlayabilir.

Yoksulluk insanlara çok ciddi sıkıntılar yaşatır. Mesela aile içinde yoksulluğun etkisiyle huzursuzluk baş gösterebilir. İnsanlar bir şey alacak olduğunda boynu bükük kalır. Her şey parayla dönüyor olduğu için ne yapmaya çalışsak ortada kalırız. Dolayısıyla para olmayınca hayat şartları çok zor oluyor. Hadi harcama konusunda biraz cebimizden kısalım diyeceğim de her gün acıkıyoruz, yemek malzemesi gerekiyor, Kıyafetlerimiz eskiyor, yeni elbiseler almamız lazım oluyor. evde kullandığımız su, elektrik, ısınma gibi giderlerin masrafı var. Bunlar için mutlaka bir gelirimiz olmalı ki en azından temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde yaşayalım. Bunları da karşılayamazsak o zaman yoksulluk soğuk ve acı yüzünü bize en derinden hissettirir.

Kısaca toparlayacak olursak yoksulluk dünya hayatını insanlar için dayanılmaz hale getirebilmektedir. Ömür boyu yeme, içme, alışveriş yapma ihtiyaçları söz konusudur. Bunların karşılanması evin giderleri, insanların kişisel masrafları gibi konuların hepsi paraya bağlıdır. Elinizde geçimini sağlayacak, hayatını idare ettirecek kadar para olmayınca yoksulluk yaşadığınız apaçık ortadadır. Bu şekilde yaşamak da insanlara dünyayı dar eder. Ekonomik özgürlük olmayınca nereye giderseniz gidin hep bir yanınız yarım demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski