İstek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek istek ve ihtiyaç ile ilgili kompozisyon yazınız için yeteri kadar fikir sahibi olabilirsiniz.

Her insanın hayatı istekler üzerine devam ediyor. Hangi yaşta olmamızın bir önemi yoktur . Yani her yaşta büyük küçük çeşitli istek ve ihtiyaçlarımız var. Bunları karşılamak için de elimizde maddi bir güç olması gerekiyor. Yani işin ucu paraya gidiyor. Parasal anlamda iyi durumdaysanız istek ve ihtiyaçlarınız kolaylıkla alabiliyorsunuz. Ancak beş parasız iseniz o zaman bütün istekleri gerçekleştirmek mümkün olmuyor.

İstek meselesi sadece maddi anlamda istediğimiz şeyler olarak algılanmamalıdır. İnsanın soyut denecek istekleri de vardır. Mesela sevme ve sevilme isteği, iş sahibi olma isteği, ayrı kaldığı sevdiklerine kavuşma isteği, ev veya araba alma isteği, farklı bir şehirde yaşama isteği gibi birbirinden değişik isteklerimiz vardır. Bunları gerçekleştirmek için de bazı koşulların oluşması gerekir. Yani bir isteğin yerine getirilmesi için uygun şartlar olmalıdır. Hayatımızı güzelce yaşamak için temel ihtiyaçlarımızın yanında keyfi olarak sahip olmak istediğimiz istekler de söz konusudur. Öncelik temel ihtiyaçları karşılamaktır ama daha iyi koşullarda yaşama isteği de her zaman aklımın bir köşesinde durur. Bunlar için de ekonomik durum ve imkanların elverişli olması gerekiyor.

Sonuç olarak isteklerimizin çoğu ihtiyaçta doğan durumlardır. hepimizi amaçlarımıza ulaşmak için çabalarız, beklentiye gireriz, vakti geldiğinde kimizi isteğine kavuşur, kimizi eli boş dönmek zorunda kalır. Hayatta hiç kimsenin her isteği de gerçek olmuyor. Ancak yine de biz elimizden geleni yapalım, isteklerimizin peşinden koşturmasını bilelim. Vazgeçmeyip kararlı davranınca birçok isteğimize ulaşma imkanı bulabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski