Zihin Paraşüt Gibidir Açık Değilse İşe Yaramaz Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metinden hareketle zihin paraşüt gibidir, açık değilse işe yaramaz cümlesi ile ilgili 2 dakikalık konuşma sınavı adına ilham alabilirsiniz.

Paraşütün açık olması onun göğe yükselmesini ve havada asılı kalmasını sağlar. Açık değilse yerde hiçbir işe yaramaz durumda kalır. Yani paraşütün işini yapabilmesi açık olması halinde gerçekleşen bir durumdur.

Zihni işlevini yerine getirmesi bakımından paraşüte benzetebiliriz. Paraşüt gibi zihin de açık olmayınca öğrenme ve akılda tutma anlamında işe yaramaz. Zihnin açık olması demek onu uyaranlara karşı dikkat kesilmesidir. Zihni uyaran şeyler okumak, araştırmak, bize bir şeyler, faydalı bilgiler anlatanların konuşması gibi etkenkerdir. Bunlara karşı açık bir zihinle dikkatimizi verirsek o zaman zihin de işini yapar, birçok faydalı bilgiyi öğrenip aklımızda tutmamızı sağlar.

Zihin diğer bir deyişle beynin etkili bir biçimde çalışmasıdır. Beynin yeni bilgileri hafızaya kaydetme özelliği olduğunu biliyoruz. Beynimizin çalışması, akıl yürütme işlevini yapabilmesi için öğrenmeye açık olması çok önemlidir. Dolayısıyla zihnimizi paraşüt gibi açık tuttuğumuz takdirde işimize yarayacak bilgileri hafızaya depolamış oluruz.

Sonuç itibariyle ne iş yapıyorsak oba yoğunlaşmalıyız. Zihnimizi dağıtan, bulanıklaştıran dış etmenlerden uzaklaşmalıyız. Eğer bir sınav iöin hazırlanıyorsak çalışma masamızı, odamızı dikkati dağıtacak gereksiz şeylerden arındırmalıyız. İşte o zaman zihinimiz üzerinde çalıştığımız konuya daha iyi odaklanır. Böylelikle etkili bir öğrenme gerçekleşir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski