Uzun Bir Yolculuk Tek Bir Adımla Başlar Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek en uzun bir yolculuk bile tek bir adımla başlar ile ilgili kompozisyon yazısı açısından kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir işe başlama cesaretini göstermek çok önemlidir. Başlangıç yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ancak hiçbir adım atmadığımız zaman bir adım bile ileri gidemeyiz. Hayatta bir şeyler başarmak, bir işten kazanç sağlamak için o işe başlamalıyız. Attığımız il adım bu uzun yolculuğun en önemli kısmıdır. Çünkü ilk adım atıldıktan sonra arkası bir şekilde rayına oturur.

Mesela biz bir şey için ilk adımı atmadığımız zaman o iş gerçekleşmez, bitmez, kendi adımıza da yerimizde sayar, dururuz. Bir yolculuğa çıkmakla ulaşmak istediğimiz bir yere gidiyoruz. O yola çıkma hareketini göstermediğimiz zaman varılacak son noktaya gitme amacımız suya düşer. Hayatta kazandığımız başarıların, güzel işlerini, veya kazançların çıkış noktası da bu anlamda ilk adımı atmaktır. Sorumluluk alıp harekete geçmeyen bir insan hiçbir isteğini yerine getiremez.

Sonuç olarak tek bir adım atmak herhangi bir işin başlangıç kısmıdır. Bu başlangıcı yapabilmek gerisinin gelmesini sağlar. Hani bir şeyin kırılma anı veya dönüm noktası gibi tabirler kullanılır ya, mesele uzun ve zorlu bir iş için o başlangıç anlamına gelen ilk adımı atabilmektir. Amacımız, hayalimiz, varmak isteğimiz son nokta için önümüzdeki süreç ne kadar uzun ve yorucu olursa olsun biz bir şeyi kafaya koyduysak mutlaka onu gerçekleştirmek işçin hamlede bulunmalıyız. Kısacası ilk girişim en zorlu amaçların, en uzun yolculukların gerçeklemesi ve bitirilmesi için çok büyük önem taşır. Bu ilk adımı atıp bir işe başladığımızda her şey zamanla yerine gelir. Böylece hayatta çok şey başarabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski