Bu bölümdeki metni inceleyerek haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözü ile ilgili kompozisyon konusu için yeteri kadar fikir alabilirsiniz.
Haksızlık karşısında susmak yapılan haksızlığı kabul etmektir. Hatta bir kimse haksızlık karşısında sesini çıkarmıyorsa o işten kesin bir çıkarı vardır. Bu yaklaşım şeytanla iş biriliği içinde olmak demektir. Her nerede olursak olalım haksızlıkla mücadele içinde olmalıyız. Kimseye yaptığı haksızlıktan ötürü boyun eğmemeliyiz. Bizi, alakadar etmeyen bir konuda bile olsa orta bir haksızlık varsa kimse ses çıkamasa bile biz buna sessiz kalmamalıyız.
Haksızlık güçlü ve otoritesi ağır basan birisinin sesi çıkmayan kişileri ezme davranışıdır. Bu asla kabul edilemez. Bir yerde haksızlık varsa orada düzen yoktur. Bizler haksızlığa boyun eğdiğimizde kafamıza vurur, ekmeğimizi alırlar. Yoluk tavuk durumuna düşeriz. Haksızlık hiçbir zaman görmezlikten gelinemez. Haksızlıkla bağ eğmeyip dik duruş göstermeliyiz. Sessiz kalıyorsak bizim da haksızlık yapan kişilerden bir farkımız kalmaz.
Doğruluk ve adalet üzere yaşamak bir insanın en çok önem vermesi gereken konular arasındadır. haksızlık adil olmamak, haklı olanın hakkına baskı ve zulümle konmaktır. Bu insana yakışmayan haksız tutumlar karşısında sesimizi yükseltmeli, haksızlık yapana gereken en sert tepkiyi göstermeliyiz. Bizim bu haksızlıkla mücadelemiz onu geri adım atıırır. Böylece o kişi bir daha kimsenin hakkını yemeye kalkmaz.
Kısacası nerede bir haksızlık görsek bizi ilgilendirmiyor deyip çekip gitmemeliyiz. Bu haksızlığa tepkimizi göstermeliyiz. Haksızlık sessiz kalındığı zaman daha çok yapılır. Haksızlık yapan kişiler için tepkimizi ortaya koyduğumuzda onlar adına caydırıcı bir güç haline geliriz. Haksızlığa yapan kişinin bu tavır şeytani bir tutumdur. Onu görüp de ses çıkarmamak dilsiz şeytan olmak demektir. Dolayısıyla haksızlığa karşı durmak için sessimizi duyurmalı ve gerekenleri yapmalıyız.
Tags:
Kompozisyonlar