Gelecek ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki örnek metni inceleyerek 3 dakikalık anlatım yapmak için gelecek ile ilgili konuşma sınavı adına ilham alabilirsiniz.

İnsanlar geleceğini düşünmek zorundadır. Şimdi yaşımız küçük ve böyle olduğu için gelecek hakkında pek bir şey düşünemiyoruz ama ileride bizi çok zorlu bir gelecek bekliyor. İnsan büyüyünce hayatın zorluklarını, dünyanın kaç bucak olduğunu anlıyor. O nedenle henüz yaşımız küçükken geleceği düşünmeliyiz. İlerisi için sağlam bir işte çalışmak adına iyi bir hedef belirlemeliyiz. Bu hedefe kavuşmak için de sorumluluklarımızı bilmeli ve etkili bir biçimde çalışmalıyız. Bütün bunlar gelecek kaygısının gerektirdiği durumlardır. Şimdi çalışmazsak, geleceği düşünmezsek ileride işsiz kalabilir maddi anlamda büyük zorluklar çekebiliriz. Dolayısıyla geleceği garanti altına almak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Gelecekteki hayaline kavuşma arzusu insanı hayata bağlar. Çünkü hayaline kavuşma isteği içinde hep diri olur. Bu istekle birlikte çalışıp çabalar. Hayata dair beklentisini hayalleriyle ilişkilendirir. O yüzden gelecek hakkında olumlu düşünceler besler. İnsanlar geleceği ileride kimseye muhtaç olmamak düşüncesiyle iyi bir işte çalışıp ekonomik olarak iyi durumda olmak anlamında çok önemser. Bu düşüncelerinde herkes haklıdır. Çünkü insanın ömür boyu bitmeyen ihtiyaç silsilesi olacaktır. Dolayısıyla düzenli bir gelir kaynağı gerekiyor. Yarın para sıkıntısı çekmeden kendi maddi ihtiyaçlarını, günlük giderlerini karşılayabilecek durumda olmak bu anlamda büyük önem taşıyor. İşte bu nedenle geleceğimizi sağlam temellere oturtmak öncelikli hedefimiz olmalıdır.

Geleceğe umutla bakan biri pozitif düşünce yapısına sahiptir. Onun ileriki hayatı için birçok beklentisi vardır. Bunlara ulaşmak için umut ederek, gayret göstererek sürekli çalışarak o zamanki günlerini düşünüp kendini motive eder. Bu hevesi onun gelecekten ümitli olduğunu gösterir. Sonuç itibariyle şu an eğitim görüyoruz, okul hayatında kademeli olarak ilerliyoruz. Çok çalışıp istediğimiz bölümü okumak ve üniversite mezunu olduktan sonra atanmak için çabamızı sürdürmeliyiz. İleride bizi bekleyen bir gelecek var. Kendimizi, ailemizi geçindirmek ve başkasına el açmamak, maddi sorunlar yaşamamak için geleceğe çalışkan, azimli, gayretli bir kişi olarak gitmeliyiz. Geleceğimizi kurtarabilirsek ileride rahat bir hayatı yaşamayı hak ederiz. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski