Kendini Tanımak Marifetlerin Marifeti Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek kendini tanımak marifetlerin marifeti sözü ile ilgili kompozisyon yazısı için ilham alabilirsiniz.

İnsanlar birçok konuda marifetli olabilir ama asıl marifet kendini tanımaktır. Kendini iyi tanıyan biri bütün özelliklerinin farkında olarak kendine bir yol çizer. Neyi iyi yaptığını bilir, eksik yönlerini görebilir ve hayatta buna göre hareket eder.

İnsanların kendini tanıması ileriki hayat için çok önemli bir meseledir. Yarın bir gün herkes gibi biz de büyüyeceğiz. Kendimize bir hedef koyup bu hedefe yönelik becerilerimizi ortaya koyarak çalışacağız. Kendimizi tanıdığımız oranda yaptığımız işlerde başarılı oluruz. Yetenekkerimizin neler olduğu, hangi alanlarda daha başarılı olduğumuzu bilirsek ona göre aksiyon alırız.

Kendini tanıma, okul sıralarında başlar. Hangi derslerde iyi not aldığımızı, hangi konularda bilgi ve becerilerimizin daha iyi olduğunu, nelerden hoşlanmadığımızı, ilgi duyduğumuz şeyleri, huyumuzu, kişisel özelliklerimizi okul ortamında fark ediyoruz. Bunu anladığımızda ileridi için kafamızda bir şeyler netleşiyor. Yani kendimizi tanımak çok önemli bir marifet olarak geleceğimize yön veriyor.

Kendini tanımayan insan hangi işte çalışırsa çalışsın başarı sağlayamaz. Bir sürü yanlış yapar. Çünkü iyi yaptığı şeyleri, başarısız olduğu şeyleri iyice ayırt edemez. Sonuç olarak kendini tanıyan insan kendisi ile ilgili bütün özelliklerin farkındadır. İlgi alanlarını, kabiliyetli olduğu konuları, kendini geliştirmesi gereken becerileri daha iyi görür. Bu kendini tanıma özelliği sayesinde kullanacağı yöntemleri, yol haritasını, atması gereken adımları doğru bir şekilde belirler. Hayatını bunlara göre şekillendirir. Doğru kararlar alarak iyi yerlere gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski