Madem İnsan Doğdum Olabileceğim En İyi İnsan Olmalıyım Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek madem insan doğdum olabileceğim en iyi insan olmalıyım sözü ile ilgili kompozisyon yazısı için kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Gözlerimi dünyaya insan olarak açtım. Önümde beni bekleyen uzun bir yolculuk var. Bu hayat sürecinde madem insan olarak doğdum, o zaman insanlar arasında en iyi insan olmak için çabalamalıyım. Bunu başarmak bana bağlıdır. Ben her zaman için iyi, doğru güzel ahlaklı bir insan olmak için çabalarsam, kendimiz her konuda geliştirmeye çalışırsam işte o vakit en iyi insan olma yolunda ilerleyebilirim.

En iyi insan olmak için her şeyden önce kendine düzgün bir hayat belirlemeli ve bu yoldan ayrılmamalıyım. Dünyaya nasıl geldiğimiz konusunda bir yetkimiz yoktur. İnsan veya hayvan olarak doğmak bizim elimizde değildir. Madem böyle bir konu bizi aşıyor, o zaman insan olduğumuz için tek amacımız en iyi insan olma hayalidir. Yaşantım boyunca kötülüklerden uzak durmalıyım, daima iyi ve güzel olanı benimsemeliyim. Çalışkanlığım ve iyi kalpliliğimle insanlara, çevreye, doğaya faydalı olmalıyım. Bilgi ve becerimiz geliştirerek her işten anlayan biri haline bürünmeliyim. Herhangi bir aksilikte, tökezleme durumunda pes etmemeliyim. Kafaya koyduğum şeyleri başarma çabamı diri tutmalıyım. Sorun çıkaran, sürekli şikayet eden değil sorunları kendinden emin bir halde çözen biri olmalıyım.

Sonuç olarak ben madem bir insanım. Bundan dolayı bir tek kendimi düşünüp de bencilce yaşamayı kabul edemem. Etrafımdaki herkese kişiliğimle, güzel davranışlarımla örnek olmalıyım. Faydalı bir, insan olarak insanların yüreğine dokunabilmeli, sorunları fazla zorlanmadan çözme becerisi kazanmalıyım. Hayatta birçok zorluk ve sıkıntı iç içedir. Bunlarla baş etme gücünü kendimde bulmalıyım. Daime doğruluktan, iyilikten, başkalarına faydalı olmaktan yana bir hayat görüşüne shaip olmalıyım. Elim her işe yatkın olmalıdır. Çözemeyeceğim problem kalmamalıdır. Kendimi karşılaştığım her yeni şeyde kontrol edebilmeli ve bunları aşmak için becerimi geliştirmeliyim. İşte o zaman olabileceğim en iyi insan olma düşüncesi gerçeğe dönüşür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski