Matematik Olmasaydı Ne Olurdu Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek matematik olmasaydı ne olurdu ile ilgili kompozisyon ve konuşma sınavı için kısaca fikir alabilirsiniz.

Matematik temeli mantığa dayanan bir bilim dalı olarak hayatımıza birçok alanda katkı sağlıyor. Sayılar günlük hayatın her yerinde kullanılıyor. Matematik olmasaydı sınıflama, sıralama, ölçme ve değerlendirme yapamama, akıllı ve mantıklı düşünememe, olaylar arasında neden sonuç bağlantısı kuramama gibi zorluklar yaşardık.

Matematik okulda görülen dersler arasında belki de en çok zorlanılan ders olduğu için öğrenciler tarafından pek sevilmiyor. Bazı sayısal zekası gelişmiş öğrenciler matematiği iyi anladıkları için sevebiliyor ama çoğumuz matematikten hayatımızda ne işimize yarayacak diye yakınıyor ve onu gereksiz bir ders olarak görüyoruz.

Matematik öğrenmek demek problem çözme becerisi kazanmak demektir. Hayatımızda insan olarak her zaman çözülmesi gereken sorunlar ortaya çıkıyor. Bunları çözmek yaratıcı düşünmek, akıl yürütme becerisi kazanmaya bağlıdır. Bu beceriyi kazanmamız için matematikten anlamak gerekiyor. Matematiği basit bit ifadeyle sadece toplama çıkarma gibi dört işlem öğrendiğimiz bir ders olarak düşünmemeliyiz. Onun görünmeyen birçok katlısı var. Matematik aklımızı kullanmayı, adres tarif etmeyi, faturaları hesap etmeyi ve daha birçok konuda mantıklı düşünmeyi öğreten bir alandır.

Sonuç olarak matematik olmasaydı para yönetmeyi bilemezdik. Alışverişlerde hesaplama ve ödeme konusunda karışıklık yaşardık. Bir ürünün diğerleriyle karşılaştırmasını yapamaz, en uygun fiyatın hangisine ait olduğunu bulamazdık. Yolculuk için zaman, maliyet, mesafe gibi ölçümleri gereği gibi yapamaz, sporun matematiğini anlayamazdık. Anlayacağınız hayatın her alanında matematiğin etkilerini görüyoruz. Matematik olmasa günlük hayattaki her işte yapmamız gereken hesaplamaların içinden çıkamazdık. Bu tür sayısal işlemleri doğru bir şekilde yapamadığımız için hayatımız işkenceye dönerdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski