Öğüt Vermek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek öğüt vermek ile ilgili kompozisyon yazısı konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

Aklı yetik kişiler çoğunlukla küçük yaştakilere hayata dair birçok öğüt verirler. Burada amaç onların yanlış bir şey yapmasının önüne geçmektir. Küçükler ise genellikle öğüt verilmesinden hoşlanmaz. Ancak öğüt vermek hayat tecrübesi olmayanlara yol göstermektir. Bu sayede onların herhangi bir yanlış yapmalarının önüne geçilmiş olur.

İnsanlardan aldığımız bilgilerin önce doğruluğunu kendimiz düşünüp değerlendirmeliyiz. Çünkü bize söylenen her şey öğüt niteliğinde değildir. Aldığımız öğütler konusunda biraz bilinçli davranmak gerekiyor. İyice düşünüp taşınmalı, büyüklerimizin verdiği öğütlerden önemli dersler çıkarmalıyız. Şahsen anne, babamız, yaşlılarımızın verdikleri öğütlere kulak vermek gerektiğine inanıyorum. Bu öğütler bizim için hayatta rehber niteliğindedir. Onlar bizi seviyor ve iyiliğimizi istiyor. Bu yüzden bize kendi yaşanmışlıklarından çıkardıkları dersleri öğüt şeklinde ifade ediyorlar. Öğütleri ciddiye alırsak çok fazla yanlışımız olmaz. Daha dikkatli adımlar atar, yanlış yollara sapmayız. Büyüklerimizin bizi sevmesi, önemsemesi çok güzeldir. Onlar hepimizin önünde en güzel örnektir. Bazen hoşumuza gitmese de her öğüt hayatımız için farklı bir alanda bizlere fayda sağlar. Dolayısıyla hayat tecrübesi olup da bizi düşünen insanların verdiği öğütlerin yolumuza ışık tuttuğunu bilmeliyiz.

Kısacası gençler ve küçükler henüz hayatın acı gerçeklerinin farkında değildir. Onların bu acemi oluşu günlük hayatta bilmemekten kaynaklanan birçok hata yapmalarına neden oluyor. Bu yüzden yaşı küçük olup da hayat tecrübesinden yoksun olanlar öğüt verilmeye muhtaçtır diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski