Gözyaşı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden fikir alarak gözyaşı ile ilgili kompozisyon metni yazacak duruma gelebilirsiniz.

Gözyaşı, insanın içine attığı acıların, dertlerin, üzüntülerin artık birikerek vücuttan atılma halini almasıdır. Yani bizi üzen, canımızı acıtan şeyler o kadar artmış olur ki, artık bu üzüntüleri taşıyacak halimiz kalmaz. Bardağın dolup taşması gibi içimizdeki üzüntülerin dışavurumudur gözyaşı.

Gözyaşı döktüğümüzde sanki bir yükten kurtulmuş gibi bir rahatlama yaşarız. Bu rahatlama stres atma gibidir. O yüzden bazen tek başımıza kalıp ağlarız. Kimselerin olmadığı sessiz bir yerde içimizdeki üzüntüleri gözümüzden dökülen yaşlarla atarız.

Bazen sevdiklerimizle ilgili kötü bir haber alırız. Bazen istediğimiz şeyler gerçekleşmez. Bazen ölüm, kaza gibi acı durumlar yaşanır. Bazı zamanlar da geçmişte yaptığımız kötü şeyler için pişmanlıktan gözyaşı dökeriz. Bunların karşısında çaresiz kalırız ve o anda elimizden sadece ağlamak gelir.

Bebeklik yıllarımızda gözyaşının anlamı bir isteğimiz ve ihtiyacımız olduğunu belirtmektir. Biz ağladığımızda annemiz bir şeye ihtiyacımız olduğunu anlar ve onu hemen giderir. İhtiyacımız karşılandığında ise susarız. Büyük insanların ağlaması ise daha çok üzüntüyle alakalıdır.

Sonuç olarak gözyaşı dökmeyen insan yoktur. Herkesin hayatında çeşitli acılar, travmalar, ölümler olduğu için gözyaşı dökmek de aslında dünyanın bir gerçeğidir. Fakat bildiğimiz bir şey var ki insan aciz kaldığında ağlayıp gözyaşı dökerek rahatlıyor. O yüzden gözyaşı esasında faydalı bir şeydir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski