Hayatınızdaki en önemli değerler nelerdir? Bu değerler sizi nasıl şekillendirir?

Bu bölümdeki metinden fikir alarak hayatınızdaki en önemli değerler nelerdir, bu değerler sizi nasıl şekillendirir sorusu ile ilgili konuşma sınavı için kısaca hazırlık yapabilirsiniz.

Kıymetli arkadaşlar hepimizin hayatını şekillendiren, bize göre önemli olan bazı değerler vardır. Mesela benim için en önemli değerler arasında özgürlük, sağlık, para ve dostluk değerlerini sayabilirim. Her şeyden önce bir insanın özgürce yaşaması çok güzel ve önemli bir şeydir. özgür olduğumuzda kendi hayatımızla ilgili kararları kendi aklımızla alıyoruz. İleriki hayatımız için ne yapmak istiyorsak ona göre çalışıyor, okuyor, bir hayat kuruyoruz.

Sağlık konusundan söz etmek gerekirse bütün hayatımız boyunca sağlıklı yaşamak çok kıymetlidir. Sağlığımız yerinde olunca kendimizi her anlamda iyi hissedeceğimiz için çalışmalarımız kesintiye uğramıyor ve işlerimizi güzelce yapabiliyoruz. Ancak sağlık olmayınca, hastalanınca dizimizde derman olmadığı gibi yataklara düşüyor ve işe gidemiyoruz. Bu da başkasına muhtaç olmak anlamına geliyor. Hatta insan başkasına yük oluyorum diye üzülüyor.

Para konusu yine herkes için çok değerlidir diye düşünüyorum. Paranın yokluğunda hiçbir şeyi alamayız. Elbisedir, herhangi bir şeydir ne almak istersek isteyelim elimizde onlara yetecek paramız olmalıdır. Parasızlık da ekonomik anlamda başkasına bağımlı ve yük olmak açısından son derece zordur. O yüzden bir işimiz olmalı ve aylık düzenli bir gelir elde etmeliyiz. Ekonomik özgürlüğümüzü sağlarsak hayatımız daha kolay olacaktır.

Son olarak benim için önem verdiğim değerlerden biri de dostluktur. Dostluk kurmadan bu hayatı tek başımıza yaşadığımızda kimseyle bir şey paylaşmamış oluyoruz. Bu da zaten insan ruhuna, doğasına aykırıdır. İnsanın kendine yakın hissettiği, her açıdan güvendiği, acısını tatlısını paylaşabildiği bir dostu varsa hayatı da daha güzel ve anlamlı olur. O yüzden en az bir tane dostumuz olmalıdır. Bu değerlerin hepsi hayatımıza değer katar ve yaşamımızın anlamlı olmasına katkıda bulunur. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski