Para Her Kapıyı Açar mı Açmaz mı Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek para her kapıyı açar mı açmaz mı konusunda yapacağınız konuşma sınavı için kısaca ilham alabilirsiniz.

İlk olarak para her kapıyı açar görüşüne örnek olacak açıklama yapmak istiyorum. Para insanın elindeki en büyük güçtür. Bu gücü doğru bir şekilde kullanan insanın önündeki her kapı açılır. Paranın açacağı kapılar olarak aklımıza torpil gerektiren durumlar geliyor. Bu gibi durumlarda karşıdaki kişiye el altından para vererek işinizi yaptırabilirsiniz. Bir yere işçi alımı yapılacaktır. Siz de araya bir tanıdığınızı sokup paranın gücünü koz olarak kullandığınızda işiniz bir şekilde görülür.

Para her kapıyı açmaz düşüncesiyle ilgili şunları söyleyebilirim. Bana göre para her şey demek değildir. İnsanın paradan daha önemli diyebileceğimiz manevi ihtiyaçları vardır. Bunlar sevgi, saygı, değer görme gibi insanın kişiliğine olumlu anlamda katkısı olan şeylerdir. Bu gibi ihtiyaçları para ile karşılamak mümkün değildir. Kimsenin sizi parayla sevmesini sağlayamazsınız. Şayet böyle bir şey olsa bile bunun altında kesin bir çıkar ilişkisi vardır. Para maddi ve somut olarak birçok şeyi almamız için gereken araçtır ancak parayla her şeyi satın alamayız. İnsanların güvenini kazanmayı, kalbine girmeyi, gönlünü almayı para ile yapamayız. Görüldüğü gibi para maalesef her kapıyı açmakta etkili değildir.

Sonuç olarak para ticari konular için kullanılan temel araçtır ancak günlük hayata bazı alanlarda paranın koz olarak kullanıldığını görüyoruz. Paraya düşkün olan, bazı insanlar parayla birçok işi yoluna koyabiliyor. Manevi değerler açısından baktığımızda ise paranın çok da esamesi okunmuyor. Anlayacağınız üzere paranın açtığı kapılar ne kadar çok olsa da parayla açılamayan kapılar da vardır. Mesela insanların gönlünü kazanmak, sevgisini, saygısını kazanmak parayla alınamaz. Kimse parayla itibar elde demez. Sadece torpil gibi haksız uygulamalarda, paranın işe yarayabileceğini söylemek mümkündür. Bu nedenle ben kendi adıma para her kapıyı açmaz diyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski