Evinin ve vücudunu temizliğine dikkat eden insanların diğer insanlardan farkı nedir?

Bu bölümdeki metni inceleyip evinin ve vücudunun temizliğine dikkat eden insanların diğer insanlardan farkı nedir konulu konuşma sınavı metni için fikir edinebilirsiniz.

Evinin ve vücudunun temiz olmasına dikkat eden bir insanın temiz olduğu her halinden bellidir. O kişi temizliği yaşam felsefesi haline getirmiştir. Buna bağlı olarak kişisel bakımını düzgünce yaptığı gibi ev temizliğine de her zaman önem verir.

Halk arasında bakımlı insan denen bir tabir vardır. Bu tür kimseler için temizlik en başta gelen konudur. Gerek evinde gerek toplum içine çıktığında temizlik konusunu önemsedikleri aşikardır. Onların evini ziyaret ettiğiniz zaman her leyin yerli yerinde ve temiz olduğunu, kıyafet ve kişisel anlamda ne kadar temiz ve titiz olduklarını hemen anlarsınız. Temizliği bu kadar içselleştirmeleri onları diğer insanlardan farklı kılar. Mesela evine misafir olarak gittiğiniz bir kişinin evi dağınık, kir pas içindeyse ona bakışınız olumsuz olur. Onunla yakın ilişki kurmak istemezsiniz. Ancak hem evi hem kendisi temiz olan bir kişi için düşünceleriniz olumlu olacaktır. Böylece onunla daha yakın ilişkiler kurmakta çekimser davranmazsınız.

Sonuç olarak insanın temiz olmayı yaşam tarzı edinmesi onu diğer insanlardan her anlamda öne geçirir. Temizlik zaten çok önemli bir konudur. Temizliğine önem veren bir insan da çevresi tarafından takdirle karşılanır. Temiz olmayan, temizliğe dikkat etmeyenler ise başkaları tarafından olumsuz bir düşünceyle karşılanır. Bu da onların insan ilişkilerini zedeler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski