Aile geçmişinin bireyin aldığı finansal kararlara etkisi ile ilgili konuşma sınavı hazırlayınız.

Bu bölümdeki metni inceleyerek aile geçmişinin bireyin aldığı finansal kararlara etkisi ile ilgili konuşma sınavı hazırlayınız konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

Ailenin maddi durumuyla ilgili geçmişi, bireyin alacağı ekonomik kararlar üzerinde belirleyici bir faktördür. Maddi yönden iyi durumda olan bir ailede yetişen birey daha cesur kararlar alabilir. Ancak ekonomik durumu düşük seviyede olan bir ailenin ferdi finansal açıdan bir karar alacak olduğunda defalarca düşünür.

Maddi zorluk yaşamayacağını düşünen biri hayata geçirmek istediği projeyle ilgili girişimde bulunur. Çünkü bilir ki arkasında ailesinin finansal desteği var. Bu durum ona güven verir. Fakat aile geçmişi yokluk yaşamış bir birey bu desteği göremeyeceği için cesur adımlar atma konusunda çekimser davranır. Mesela bir insan bir iş yeri açmak isteyebilir. Bunun için sağlam bir finans kaynağına ihtiyaç var değil mi? Ailesinde bu güç olmayan biri bu iş yerini açmaya doğal olarak cesaret edemez. Ailesinin durumu iyi olan, nakit sıkıntısı çekmeyecek bir birey ise kafası rahat bir şekilde ne yapmak istiyorsa onun için adımını atar.

Aile geçmişi temiz olmalıdır. İnsanlar o aile için olumlu düşüncelere sahip olmalıdır. Bu tür olumlu tutumlar ilgili ailenin bireylerinin ileriki hayatını da etkiler. Anlayacağınız kendi hayatımız adına finansal bir karar almamız gerektiğinde bunda ailenin geçmişi de kararlarımızı bağlayıcı özelliğe sahiptir.

Sonuç olarak finansal kararlar almak için aile geçmişinin doğrudan etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ailenin geçmişindeki saygınlık ve tanınmışlık durumu da bu konuda belirleyici olabilir. Dolayısıyla hem ekonomik anlamda, hem de ailenin toplumda iyi bir algı oluşturması anlamında bir birey kendi geleceği ve işi için finansal bir karar alırsa bunun etkilerini görür. Ailesi hakkında her şey olumlu bir profil çiziyorsa bunun ona olumlu getirisi olur. Fakat ailesi hakkında insanların gözünde olumsuz bir bakış açısı varsa o zaman bazı sıkıntılar yaşayabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski