Turizm ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metinden hareketle yapacağınız konuşma sınavı için turizm ile ilgili konuşma sınavı konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için sahil turizmi açısından çok zengin bir imkana sahiptir. Özellikle yaz aylarında sahil kentlerimiz yerli, yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Çünkü ülkemiz turistler için çok iyi dinlenme fırsatı sunuyor. Gezmek, görmek, yeni yerler tanımak, farklı maceralar yaşamak için Türkiye tam anlamıyla bir turizm cennetidir.

Denize kıyısı olan şehirlerimizde deniz turizmi birçok anlamda ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Rakım olarak yüksek dağlarımızda kayak merkezleri olmadı kış aylarında kayak turizmini canlandırıyor. Bunun dışında gezilip görülecek birçok tarihi mekan, müze, konak ve doğal güzellik de ülkemizin turizmini ayakta turistik yerlerdendir.

Turizm ekonomiyi canladıran bir alandır. Ne kadar çok turist gelirse bunların hepsi hazineye parasal giriş sağlayarak ekonomimizin gelişmesi için önem arz ediyor. Yaz ayları tatil dönemi olarak kaplıca turizmi, sahil turizmi açısından çok elverişlidir. Kış ayları ise kış turizmi açısından kayak merkezlerine ziyaretçi yoğunluğu olmasını sağlıyor. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemiz tarihi eser bakımından da çeşitlilik arz eder. Bu tarihi yerler tarihe ilgisi olan, geçmişi öğrenmek isteyenlere çok önemli bilgiler sunuyor.

Görüldüğü gibi turizmin birçok olanağına sahibiz. Türkiye'de turizm her dönemde canlılığını koruyarak yerli, yabancı turistler için pek çok alternatifi bir arada bulunduruyor. Bu çeşitlilik turizmin gelişmesi için de çok önemlidir diyerek konulmamı burada noktalıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski